Viking ydmyket i 90 minutter

UiS lite

Viking måte innse at det er noen steg opp til Eliteserienivået og Bjarne Berntsen prøvde ut et nytt stopperpar i forsvar, men selv ikke Tord Johnsen Salte sammen med prøvespiller Mansour Gueye klarte å forhindre et dominerende Brann-lag.

UiS
BILDEORD: Skriv inn bildetekst her

Av: Adrian Hima

Vestlandshallen: Selv om resultatet tilsier at det skulle ha blitt spilt en gjevn kamp i Bergen så var Viking heldige som reiste hjem med ettmålstap. Brann lekte seg til tider og hadde 11-3 i sjansestatistikken.

Brann-press gjennom hele kampen

Vi møte et godt Brann-lag som vinner fortjent. Vi blir for lave store deler av kampen og er veldig misfornøyde med målene vi slipper inn. Brann fikk dessverre dominere det meste og vi ble for svake i duellene, forteller Viking trener Bjarne Berntsen.

Vikings trener oppsummerer kampen veldig greit, for allerede etter 4 minutter slår Fredrik Haugen ballen over stopperparet til Viking og inn til Steffen Lie Skålevik som setter inn 1-0 og allerede ti minutter senere har Brann skapt flere muligheter langs flankene til å legge opp til flere mål uten å klare å score.

Zymer Bytyqi fikk utlignet til 1-1, men bare to minutter senere gikk Brann opp i ledelsen igjen til 2-1.

Berntsen vil ikke være med på å svartmale tingenes tilstand selv med tap mot Bryne og Brann for det er fremdeles godt tid til 02. april og seriestart, og treneren kan fremdeles klare å lage et opprykkslag utav dette.

Spennende stopper i fra Skeid

Det er ingen hemmelighet å se at Viking trenger forsterkninger i forsvar og prøvespiller Gueye som var kaptein for Skeid i fjor i 2. divisjon fikk en travel dag på jobben med det konstante Brann-presset.

– Mansour har gitt et godt inntrykk denne uka han har vært her hos oss, sier Berntsen.

Selv om Gueye må ta på seg skylden for 2-1 målet med et stygt balltap på midtbanen som gjorde at Brann fikk skapt brudd så glimtet prøvespilleren til med kvaliteter som hører til en klubb i toppen av norsk 1.divisjon. Men det er ingen i Viking som stresser med å få signaturen på plass enda.

Nå skal vi ta noen dager og evaluere det vi har sett av prestasjoner til de som har vist seg for klubben. Det viktigste er at vi er trygge på spilleren som vi kommer til å hente inn på midtstopperplass, vi har en fire aktuelle kandidater

Kampfakta Brann – Viking 3–2 (2–1)

Treningskamp, fotball Vestlandshallen, Åsane.

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Mål: 1–0 Steffen Lie Skaalevik (4.), 1–1 Zymer Bytyqi (27.), 2–1 Gilbert Komsoon, 3–1 Torgeir Børven (54.), 3–2 Kristian Novak (74.)