Kontroversielt brettspill tilbake

PolitiskUkorrekt collage liten

Brettspillet Politisk Ukorrekt skapte furore i sosiale medier, og enkelte bokhandlere valgte å trekke spillet fra butikkene sine. Nå er det tilbake hos ARK. Denne gangen med en gul advarsel.

 
PolitiskUkorrekt collage stor  
ADVARSEL: Politisk Ukorrekt er tilbake hos ARKs butikker. Nå med gul advarsel. Foto: Philip Bergset/Privat  
   
Av: Philip Bergset  
   

– Jeg mener spillet ufarliggjør temaer som dyresex og incest. Dette er ikke humor og underholdning, sa siddis Gunnhild Folgerø til NRK i desember.

Reaksjonene på spillet førte til at både Tanum og ARK trakk spillet fra sine butikker. Nå er spillet likevel å finne i ARKs butikker.

Innholdet i dette spillet kan bli oppfattet som krenkende, upassende og støtende. Spillet har en aldersgrense på 18 år. Vi anbefaler at du leser teksten på baksiden før du kjøper spillet.

Det forteller teksten på de gule merkene som nå preger spillets eske.

Christian Vennerød leder Vennerød Forlag som gir ut spillet. Han forteller at Forlaget utarbeidet merkingen sammen med ARK.

 
   

Dobbeltsikring

 

– De ønsket en dobbeltsikring, sier han.

Vennerød mener ARK var ubetenksomme i førjulsstria, og at de anbefalte bestselgerne uten at selgerne tenkte på tiltenkt målgruppe. Vennerød er likevel tydelig på at han ikke har noe uoppgjort overfor ARK, og at dette er gjort i samarbeid.

– Vi er ikke misfornøyde. Vi kan skjønne ARKs standpunkt, og de kom ikke med kritikk mot oss, mens Tanum prinsippielt gikk i mot spillet, sier han og sikter til Tanums uttalelser i desember.

– Enkelte av kortene har et innhold vi ikke ønsker å formidle, sa Karin Mundal hos Tanum til Dagbladet den gangen.

 
   

– Viser betydningen av spillet

 

– Tanum sparker ben på seg selv med politisk korrektehet, som igjen viser betydningen av spillet, mener Vennerød.

Mundal ønsket ikke å kommentere verken merkingen eller Vennerøds påstander, men sier de skal diskutere om en liknende advarsel kan være aktuelt.

Spillet er allerede i ARKs butikker i Rogaland, uten at det har vakt reaksjoner.

Kortspillet Politisk Ukorrekt er inspirert av det populære amerikanske spillet Cards Against Humanity. Spillet går ut på å sette sammen flere setninger for å få drøye og nettopp politisk ukorrekte setninger.

ARK har ikke svart på gjentatte henvendelser.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *