Fra hundre til ti tusen


25 år etter Hans Morten Hansen sto på scenen for første gang, skal han nå til helgen stå foran det største publikummet i karrieren.

 
hansmortenbiglite  
JUBILANT: Komiker Hans Morten Hansen står foran et rekordstort publikum i helgen.
FOTO: Vebjørn Olsen
 
   
Av: Vebjørn Olsen  
   

– Jeg er mest spent på min egen reaksjon fredag kveld når jeg går ut i DnB Arena og det sitter 5000 der. Jeg skal jo gjøre det jeg har gjort i 25 år, bare for et større publikum enn noen gang, sier Hansen.

Komikeren fra Stavanger solgte ut hjemmearenaen til Oilers på noen dager, og så seg derfor nødt til å sette opp en ekstraforestilling. Ingen norsk komiker har før fylt en arena to dager på rad, noe Hansen er i nærheten av å gjøre med showet «Javeel – 25 år uden filter».

– Det er i hjembyen min og det er ekstreme forventninger fra folket. Det kjenner jeg aller mest på. Jeg er mer nervøs enn til vanlig, men hvis jeg ikke hadde kjent på den følelsen hadde det kanskje vært noe galt med meg, sier en spent komiker.

 
   

Patriotiske rogalendinger

 

Hansen forteller at helgens publikum ikke bare består av rogalendinger. Det kommer også folk fra andre deler av Norge, til og med utlandet. Men etter å ha bodd på Østlandet i 16 år, har Hansen lagt merke til patriotismen i hjemfylket.

– Folk i Rogaland tar ekstremt godt vare på sine egne. Når jeg går rundt i byen her uka før forestillingen, blir jeg ofte møtt av folk som er positive og interesserte i forestillingen min. Det er mye smil og glede hos folk, så det er fantastisk, sier han.

Komikeren forteller om da han og kjente kollegaer, som Alex Rosèn og Thomas Gjertsen, dro fra Oslo til Stavanger for et arrangement:

– Vi satt samlet i en gjeng på flyet da en mann fra Stavanger-området kom bort til oss. Han sa han hadde fått med seg at vi hadde forestillingen i Stavanger, og lurte på hvorfor jeg hadde med meg alle disse østlendingene, ler han.

 
   

Større og viktigere

 

Med et publikum større enn en gjennomsnittlig kamp i Eliteserien i fotball, har Hansen gått «all inn» i jubileumsforestillingen i Stavanger og sier han og teamet har gjort alt for at publikum skal få valuta for pengene.

– Denne forestillingen skjer bare disse to dagene. Det er viktig for oss at folk er fornøyde med hele opplegget. Derfor har vi kjørt rene Justin Bieber-pakken med golden circle, VIP-plasser og et program med hele historien min og kommentarer fra andre.

hansmorten3stor
ALL INN: Komikeren går all inn med logistikk, produksjon og historier i jubileumet.
FOTO: Vebjørn Olsen

– Det blir show

Mange av Hansens videoer har flere hundre tusen visninger på YouTube, og flere av disse historiene blir gjenfortalt i helgens forestilling. En avstemning i sosiale medier har vært med på å bestemme hvilke ønskerepriser de vil se. «IKEA-banning» og «javel» er de mest populære.

– Det er mange av de gamle innslagene jeg ikke har gjort på 15 år, så jeg må friske opp minnet. Det vi jobber mest med nå er å finne gode overganger mellom temaene, men det blir høydepunkter fra min karriere hittil, sammen med noen nye innslag.

Selv om noen mener at framtiden til standup ligger i arenaene, mener Hansen at det er viktig å ikke glemme hvor man kom fra.

– Det er gøy å få opptre foran så mange mennesker, men personlig liker jeg nærheten med å opptre i mindre saler også. Vi får se hva framtiden bringer med tanke på størrelse på publikum, sier han.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *