Ønsker ny asyl- og flyktningpolitikk

asylpolitikk lite 

Flere i Arbeiderpartiet ønsker å føre en mer liberal asyl- og flyktningpolitikk enn det de gjør den dag i dag. De mener selv at de har lagt seg for nær opp mot politikken Fremskrittspartiet fører.

 

utsnitt stor bilde

 
Apell: Ole Martin Juul som sitter i sentralstyre i AUF, legger frem forslag til ny asyl- og flyktnngpolitikk.  
   
Av: Amalie Hole Munk  
   

Målet til Arbeiderpartiet er å føre en asyl- og flyktningpolitikk der rettferdighet og mennesket står i fokus. De mener at Norge er et rikt land som har kapasitet til å ta imot flere asylsøkere enn det vi gjør nå.

  • Viss ikke vi står opp for de verdiene som er viktige, kommer vi til å begrave oss selv som parti på sikt, sier Ole Martin Juul, sentralstyre i AUF.
 
   

Ny selvstendig politikk

 

Arbeiderpartiet har de siste årene lagt seg nær opp mot asyl- og flyktningpolitikken som Høyre og Frp fører. Nå har vi hatt en blå-blå regjering i rundt fire og ett halvt år. På denne tiden har de gjort ting i asyl- og flyktningpolitikken som Arbeiderpartiet ikke alltid har vært enig i. Arbeiderpartiet har også vært med i det som kalles et asylforlik der partiene møtes på midten.

  • Jeg tror vi kan gjøre asyl- og flyktningpolitikken tryggere og mer rettssikker, men vi er avhengig at vi har et samarbeid med resten av landene i Europa. Grunnen til dette er at Norge som land alene klarer ikke å løse verdens flyktningkrise, sier Stein Erik Lauvås, Stortingsrepresentant for Østfold.
 
   

Medmenneskelighet

 

Målet er å føre en raus politikk, ikke nødvendigvis en streng en. Det er viktig å kunne gi de som kommer en mulighet til å integrer seg i samfunnet vårt på den best mulig måten.

  • Dersom jeg var en asylsøker eller flyktning ville jeg blitt tatt imot sånn som de aller fleste egentlig ønsker å bli tatt imot. Jeg ville blitt tatt imot med litt varme, blitt sett, blitt inkludert, at man blir gitt muligheten til å leve livene sine og muligheten til å gi barna sine en bedre fremtid, sier Ole Martin Juul, sentralstyre i AUF.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *