Sjekk påskeføret via webkamera

pask

I følge Stavanger Turistforening ser påskeværet svært lovende ut. Vil du se føret selv så har de satt opp kamera i løypene for deg.

 
DSC 2584 Ane1  
Foto av: Atle Ommundsen  
   
Av: Ane Ommundsen og Odin Hollum
 
   
Det nærmer seg påskeferie og høysesong for å gå i fjellet. Vi er derfor ekstra opptatt av føret, og de fleste drømmer om strålende sol, kvikklunsj, og nysnø. Stavanger Turistforening oppdaterer hver uke med føremeldinger som inneholder informasjon om føret i fjellet. Det er også satt opp webkamera på de mest populære stedene i fjellet. Der kan du se hvordan føret er akkurat nå.  
   

Viktig informasjon

 

 

– Føremeldinger forteller dem som skal på tur hvordan det ser ut i fjellet akkurat nå. Det er alltid oppdatert informasjon som blant annet viser snøforhold og is forhold. Det er viktig å hjelpe folk til å være best mulig forberedt på hva som venter i påskefjellet, sier Kaia Raa Storaker i Stavanger Turistforening.

– Bilder sier ofte mer enn ord. I tillegg til tekst er vi opptatt av å ha oppdaterte bilder fra de ulike stedene. I tillegg finner du linker til mer informasjon som er aktuelt for turen, sier Storaker.

 
   

Til for alle

 

– Vi oppdaterer hver mandag og legger ut informasjon for den aktuelle uken. Deretter oppdaterer vi dersom det skjer noe som er viktig å informere om. Føremeldinger er til for alle som skal på tur, og vi håper at flere som ikke er medlemmer av Stavanger turistforening kan benytte seg av informasjonen, sier Storaker.

Snart påskeferie

I tillegg til føremeldinger utarbeider også andre tiltak for å ivareta sikkerheten til turgåere på best mulig måte.

– Nå er det jo snart påskeferie, og det er en travel tid i fjellet. Vi håper at mange har tenkt seg ut på tur, men da er det også viktig å være godt forberedt. Da kan føremeldingene være et godt sted for å få informasjon. I tillegg har vi laget noe som heter kvistekart som viser en oversikt over alle markerte ruter i fjellet. Og ellers er det selvfølgelig viktig å minne folk om fjellvettreglene, de gjelder uansett. Om folk gjør dette, er det bare til å si god påske og god tur, sier Storaker med et smil.

 

Se føremeldinger HER

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *