Flere bryr seg om kjæledyra

dyrlite

Mattilsynet mottok 10 426 bekymringsmeldinger angående dyrevelferd i 2017. – Økningen de siste årene begymrer oss, sier avdelingssjef for Mattilsynet Sør-Rogaland, Odd Ivar Berget.

 
u still BekymringDyr 07032018  
ILLUSTRASJONSFOTO: Katt som har det bra hos dyrebeskyttelsen. Foto: Kine Thomassen.  
   
Av: Odin Hollum og Ane Ommundsen
 
   

69% av alle bekymringsmeldingene handler om dyrevelferd for kjæledyr, hester, og produksjonsdyr. Mattilsynet ser på dette som alvorlig, og er redd økningen kommer til å fortsette. Men selv om antallet bekymringsmeldinger går opp, tror de ikke nødvendigvis at behandlingen av dyr har blitt dårligere.

– Vi ser en økt tendens til at folk bryr seg om dyr, sier Berget.

 
   

Skremmende økning

 

Rapporten fra Mattilsynet viser at bekymringsmeldinger de siste fire årene er mer enn tredoblet. De fleste av tilfellene handler om kjæledyr, men det er også en del bekymring rundt produksjonsdyr. Rapporten viser at rundt en tredel av alle sakene som kommer inn blir fulgt. Med andre ord blir to tredelar av sakene ikke gjoert noe med.

– Vi vurderer alle saker og følger opp så godt som mulig. Men det er vansker med å få ressursene til å strekke til, sier Berget

 
   

Skremmende tall

 

Mattilsynet har plukket ut noen punkter som de største utfordringenei 2017. Et av hovedpunktene var kamp mot lakselus på oppdrettslaks. Fortsatt er det alt for mye laks som skades og dør i oppdrett.

I tillegg bekymrer Mattilsynet seg for velferden til kjøttfe som går utendørs, og tap av beite for tamrein og sau.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *