Høyere strømregninger i Rogaland


Strømregninga for februar kommer om få dager. Sibir kulda som la seg over Rogaland gir høyere strømregning enn vanlig.

 
strommaler stort  
STRØMMÅLER: Kilde: Pixabay  
   
Av: Emily Louise Stø og Frida Barland
 
   
1 mars registrerte Lyse en forbrukstopp på 1226 megawatt. Det betyr ble brukt strøm tilsvarende 1,2 millioner ovner på 1000 watt i de 11 kommunene Lyse leverer strøm til i Rogaland. Det er den høyeste registrerte toppen i Lyse noensinne. 
-Det som skjer i strømmarkedet generelt er at vi har fått en kuldeperiode senere på året enn det som er vanlig. Folk og bedrifter skrur opp varmen og markedet responderer ved at etterspørselen går opp etter strøm og da går ofte prisene opp, sier leder av Lyse Energisalg Anders Thingbø.
Kundene får en økning på 400-500 kr for februar sammenlignet med samme måned i fjor. 
 

Ikke verst i Rogaland

-I vårt prisområde kan vi takke høy produksjon av vannkraft, samt vindkraft fra Danmark for at strømprisen ikke er høyere. I enkelte dager av februar har prisen i Oslo vært 7-8 ganger høyere enn i vårt område, sier Thingbø.

 

 

Tips for å spare strøm

 

Lyse er klare på at det er lurt å forberede seg på enda høyere regning i mars. Thingbø har derfor noen tips for å spare mest mulig strøm.

– Du kan bruke strøm når det ikke er så dyrt. Har du vaskemaskin eller oppvaskmaskain med tidsinstilling kan du sette dem i gang midt på dagen etter at folk har gått på jobb og før de kommer hjem.

– Problemet er at folk vil dusje når de står opp og når de kommer hjem. Det skaper store energitopper.

– Det er mye å spare på å slå ned temperaturen når du ikke er hjemme. Da kan du heller skru opp litt ekstra når det er veldig kaldt.

 
   

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *