UiS får Norges første campushotell

ladirlite

På onsdag åpner campushotellet Ydalir sentralt på campus Ullandhaug. Det skal huse gjesteforelesere, men også være et overnattingssted for alle og enhver.

 
yladir utside STORT  
ARKITEKTTEGNING: Arkitekt er Lund+Slaattlo arkitekter. Foto: Lund+Slaattlo arkitekter.  
Av: Louise Larsen, Margrethe Meling og Frida Barland  

– Det er utrolig stilig at dette er Norges første campushotell. Vi håper at det kan skape interesse hos folk, og at folk får lyst til å se hva et campushotell er kontra et vanlig hotell, sier Martinus Helland.

Han er resepsjonssjef ved Ydalir, og har den siste tiden vært travel før åpningen.

– På dagene har vi møter. På ettermiddagene går det mye i utpakking og pussing. Kveldene går til å gå gjennom mailboksen, for den har en tendens til å hope seg opp i løpet av dagen, sier han.

 

Gave fra Smedvig

 

Hotellet er en gave fra Smedvig til Universitetet i Stavanger og Stavanger by.

– Jeg tror Smedvig valgte å gi akkurat oss denne gaven, fordi den tilfredsstiller visjonene deres, sier Helland.

Smedvigs formålsparagraf for tildelding av gaver og sponsormidler lyder nemlig slik: «Smedvig ønsker å prioritere gaver og sponsormidler spesielt rettet mot barn og unge. Det er en målsetting at midlene direkte eller indirekte skal kunne stimulere til både økt utdannelse og kunnskapsnivå for å kunne være til glede for regionen i et langsiktig perspektiv.»

– Hotellet er en tredelt gave. Det økonomiske overskuddet hotellet genererer går til universitetet, Norsk hotellhøgskole kan bruke hotellet og få et reelt syn på hotelldrift. Det er også en arena å samles rundt for utdanningsmiljøet i Stavanger, sier resepsjonssjefen.

Det er meningen at overskuddet universitetet får skal gå til å styrke kompetansjemiljøet ved UiS, ved å finansiere forskning og nye professorat.

 

Ulikt andre campushotell

 

Helland mener hotellet skiller seg fra andre campushoteller ved at det er finere.

yladir innside STORT

ELDES MED VERDIGHET: Materialene er valgt med hensyn til holdbarhet. Foto: Lund+Slaattlo arkitekter.

– Da jeg søkte på denne stillingen hadde jeg aldri trodd at det skulle bli så fint som det har vist seg å bli i dag, sier han.

– Hotellet passer til å avholde disputaser, holode arrangementer, og konferanser, men det er også et hotell for alle og enhver, mener Helland.

– Selv om det er et fint hotell er det ingenting i veien for at studenter kan komme innom og ta en pils eller et glass rødvin, men det er ikke akkurat Tappetårnet, sier han.

 

 

Fakta om hotellet

  • Hotellet er etablert som en stiftelse
  • Hotellet er tegnet av Lund+Staattlo arkitekter
  • Kruse Smith er entreprenør
  • Byggingen startet i november 2016
  • Navnet Ydalir stammer fra hjemmstedet til den norrøne jakt- og vinterguden Ull, som man antar at navnet Ullandhaug kommer fra.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *