Elektronisk musikk på gutterommet

EDMLite

Bjørnar Helland produserer sin egen musikk hjemme på gutterommet. Drømmen er å stå på scenen under Tomorrowland.

 
EDMStor  
Produserer egen musikk: Bjørnar Helland lager musikk på gutterommet.  
Av: Margrethe Meling, Karolina Perzynska og Marie-Louise Knoop  

– Jeg har alltid vært glad i musikk. Det jeg lager nå er en type «future bass», EDM eller «Electronic Dance Music» og chill vibes, sier Helland.

Elektronisk dansemusikk, eller klubbmusikk, er musikk med et stødig og raskt tempo akkompagnert av et dypt bass-basert trommemønster. Musikken er som regel brukt av DJ-er på nattklubber hvor folk er ute for å danse.

 

DRØMMER STORT

 

– Et av forbildene er jo Kygo. Drømmen må jo være å kunne stå på scenen på Tomorrowland, sier Helland, også kjent som Bjorni.

Tomorrowland er en elektronisk musikkfestival som blir holdt hvert år i Belgia. Helland har som mål og stå på en scene under festivalen, og får mye støtte fra familien.
– De blir kanskje litt irriterte når jeg sitter her og spiller høy lyd og vekker alle ungene i huset. Da får jeg melding fra far om å ta på headsettet. Men de støtter meg veldig, sier han.

 

MANGE OM BEINET

 

– Det er vanskelig å skille seg ut for det er veldig mange som prøver å lage det samme. Mange prøver ikke å utbedre seg selv, de prøver å lage noe som allerede er laget.
Jeg har lyst å lære å få fram følelser i musikken og kunne inspirere folk, sier Helland.

Selv om elektronisk dansemusikk oppsto på 70tallet har det blitt mer og mer populært blant unge de siste årene. I dag er det mange store artister innen EDM, som for eksempel Tiësto, Avicii, Skrillex, Deadmau5.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *