Her er den nye regjeringen


I dag får regjeringen Solberg flere statsråder enn noen tidligere regjering i Norge. Også resten av regjerings­apparatet blir trolig rekordstort.

 
strommaler stort  
NY REGJERING: Erna Solberg utvider med fem ministerposter. Alle får jobb.  
Av: Siri Pedersen
 

– Jeg ville hatt færre departementer, og kanskje færre statsråder, men flere statsråder i ett departement. I Norge har vi en tendens til å splitte opp offentlig sektor i mange enheter, sa Erna Solberg (H) til Stat & Styring i 2013.

Før var ambisjonen klar i Høyre og Frp: Byråkratiet skulle avbyråkratiseres, og regjeringsapparatet skulle slankes.

Etter valget fikk regjeringen 18 statsråder fra Høyre og Frp. I dag blir det til 22, når både KrF og Venstre er med.

– Jeg sa at vi skulle ha færre departementer, og det er to færre i dag enn i 2013. Jeg har holdt mitt løfte på færre departementer, sier Solberg til NRK i dag.

 

Bondevik: – For mye

 

Tidligere KrF-leder Kjell Magne Bondevik, som selv ledet en trepartiregjering tidlig på 2000-tallet, er kritisk til at regjeringen eser ut. Selv hadde han med seg 18 statsråder inn i Bondevik II i 2001.

– Jeg forstår det slik at Frp ikke vil avgi statsrådsposter, men ved å stadig utvide regjeringen svekker man noe av det tette fellesskapet en regjering bør være, sier han til NRK.

 

– Blir mindre effektivt

 

Bondevik er overrasket over at Solberg velger å utvide regjeringen.

– I en effektiv regjering bør det ikke være for mange personer.

– Selv om jeg har vært mot dette regjeringsprosjektet, ønsker jeg regjeringen vel og håper at dette går bra, sier Bondevik.

Sps parlamentariske leder Marit Arnstad under seg også på Twitter over at regjeringen er blitt så stor.

Med flere statsråder, øker også apparatet rundt dem. Nå er det 69 statssekretærer og politiske rådgivere i regjeringen – fire mer Jens Stoltenberg hadde før Solberg kom til makten i 2013.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *