Evig solskinn for Solskjær


Etter Ole Gunnar Solskjær ble trener for Manchester United har reiseselskapet Ticket opplevd en enorm økning. Tall fra Ticket Feriereisers bestillinger viser at fotballglade Nordmenn hiver seg på det Norske fotballeventyret mens de enda kan. For Solskjærs jobb er bare sikret frem til sommeren.  
Facebook Lite  
Mange bestiller via annonser på facebook  
Av: Astri Sjursen
 
Det har vært mange norske fotballspillere både i Premier League og i Championship opp gjennom årene uten at det har hatt særlig effekt på bestilling av reiser til de aktuelle byene. I hvert fall ikke bestillinger som tydelig kan knyttes til rene fotballreiser.  
Hjemkomsten
 

Men så kom Ole Gunnar Solskjær. Fotball generelt har et stort fokus i media og spesielt Manchester United. Med Solskjær som vikarmanager for verdens største fotballklubb har det tatt helt av. Det har blitt skrevet spaltemeter på spaltemeter, analysert lagoppstillinger, motstandere, ånden i laget før og etter Solskjær. Dette har resultert i enda større interesse for fotballreiser – og da reiser til Manchester!

I perioden fra Solskjær ble manager før jul og frem til 21. januar har bestillingene til Manchester økt med 92 % sammenliknet med samme periode i fjor, og byen klatrer med det fra 16. til 6. plass på topplistene. I tillegg kommer de som reiser til London og tar for eksempel tog videre, som ikke omfattes av denne statistikken.

 
Usikkert om det varer  

– Mange velger nok å fly nettopp til London fordi man har flere avganger å velge mellom og ikke minst vil prisen være lavere enn til Manchester. Så i realiteten er nok økningen av fotballgale nordmenn som vil oppleve Solskjærs Manchester United på Old Trafford enda høyere, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Foreløpig styrer Solskjær «The Red Devils» frem til sommeren 2019. Om han da reiser hjem til Molde så forventes det at bestillingene til Manchester går tilbake til normale nivåer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *