Frivillig frykter tilbakefall

Rødekors Nse lite

For å redusere antallet kriminelle som havner i et dårlig miljø etter soningstiden, arrangerer Røde Kors NES (Nettverk Etter Soning). Likevel var ingen brukere tilstede på tirsdagskafeen.

 
Rødekors Nes  
NES-LUNSJ: Frivillige og ansatte ved Røde Kors sitter og spiser lunsj, men ingen fra NES.  
Av: Tollef Jacobsen  

Ved Utsnitts besøk på Røde Kors tirsdag 19. februar, fortalte daglig leder Berit Hårr Østerhus om NES. Programmet er beregnet for personer som har sittet inne i fengsel, og nå prøver å skape et nytt og bedre liv. Det var allikevel ingen brukere av NES til stede på Røde Kors. Frivillige Kristine Tvedt finner det bekymringsverdig. Hun frykter at de kan få tilbakefall om de ikke møter opp mange nok ganger. Videre sier hun at det er en fare for det, ettersom de har opplevd det flere ganger.

 
Forhindre retur til kriminelle miljøer
 

Østerhus forteller om viktigheten med NES: Røde Kors går inn og møter personer som sitter inne gjennom visitortjenesten. Hun forklarer at dette gjøres for å forebygge personer å havne tilbake i det kriminelle miljøet.

– Mange kan være i en sårbar situasjon, og derfor kan det føles godt å bli møtt av noen som står på en mer nøytral grunn, sier Østerhus.

Røde Kors jobber sterkt for at personer skal få seg et nettverk innen de kommer ut av av fengselet. Østerhus forteller videre at hun ikke har noen spesifikke historier eller erfaringer, da hun er ny i stillingen, men at hun opplever voksne som kommer til Røde Kors og gleder seg til tirsdagskafeen. 

 
Veldedig arbeid, men ikke problemfritt
 

Frivillige Kristine Tvedt ved Røde Kors, forteller at hun synes noe av gleden med å være frivillig, er at hun føler glede og samhold sammen med brukerne. Det er blant annet tidligere rusavhengige som møer opp og det har også ført til problemer. Det har skjedd at folk har fått tilbakefall og må bli sendt bort fra røde Kors frem til de er friske igjen. 

– Jeg synes det er veldig trist, fordi en del har sluttet for lenge siden – og så er det på an igjen. Det gjøre noe med en, når vi jobber så godt sammen, avslutter Tvedt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *