Demonstrasjon mot dyremishandling


Hver uke møtes en liten gruppe veganere i Stavanger sentrum for å demonstrere mot dyremishandling. I to timer sprer de budskapet til flere nysjerrige og interesserte publikum.

 
Demostrasjon729  
Kjemper for dyrenes velferd: Aktivistene i Anonymous for the Voiceless demonstrerer ukentlig utenfor Stavanger kulturhus. Foto: Simen Ingemundsen  
Av: Simen Ingemundsen  
Sist helg arrangerte Anonymous for the Voiceless sin ukentlige demonstrasjon «Cube of Truth» utenfor Sølvberget i Stavanger. Aktivistene håpet å endre folks syn på dyremishandling. Ved hjelp av flyers, film og aktiv kommunikasjon med forbipasserende prøvde demonstrantene å overtale publikum til å bli veganere. Praksisen som benyttes i norske slakteri og på norske bondegårder er noe disse er totalt motstander av.  
Fredelig demonstrasjon
 

«Cube of Truth» er en fredelig demonstrasjon som hver uke arrangeres på Arneageren i Stavanger. Demonstrasjonen blir omtalt som en kunstutstilling der aktivistene er ikledd sorte klær og hvite masker. Bekledningen deres gjør at de fremstår anonyme, dette for å føle på hvordan dyrene som ikke kan kommunisere har det.

– Med demonstrasjonen ønsker vi først og fremst å vise sannheten, sier Dennis Elstad som aktivt demonstrerer for dyrenes velferd. Som aktivist og veganer prøver han ukentlig å spre budskapet. Til tross uenigheter og motstand rundt veganisme, håper han de mest politisk påvirkede skifter mening rundt dyremishandlingen.

Veganerenes høyeste ønske er at demonstrasjonen skal vekke nygjerrighet og interesse blant publikum. Deres ønske er å lede forbipasserende til å bli veganere. Under demonstrasjonen viser deltakerne sin respekt for dyrene. Aktivistene er utstyrt med hver sin datamaskin der en film av dyreslakt vises, slik at tilskuerne kan se hvor urettferdig dyrene blir behandlet.

– Det er frivillig å delta, sier Elstad og håper med det at flere forbipasserende ønsker å delta i framtiden. Mot slutten av arrangementet oppsummeres og evalueres demonstrasjonen. Da kan aktivistene komme med innspill, fortelle og gi tilbakemelding.

 
Ønsker at folk blir veganere
 
Det var 15 frivillige som deltok under demonstrasjonen 23. februar. Aktivistene sitt største ønske er at flere blir veganere. Ved å møte publikum får demonstrantene vist og fortalt om hva som skjer på slakteri og på bondegårder i Norge. – Viktigst for oss er at det vises respekt for dyrene, legger Elstad til. For i løpet av to timer ble det delt ut små kort der veien til å bli veganere blir beskrevet på en lett og forståelig måte.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *