Masker og dans i fargenes gate

Flere barer i Fargegaten er duket og klare for kveldens festligheter, nemlig Mardi Gras. Her får gjester oppleve et vaskeekte New-Orleans karneval.

Big Marty
FESTKLAR: Bøker og Børst er pyntet og klare for kvelden. Foto: Malin Høgestøl Brynjulfsen.

Mange er kjent med fastelavn og karnevalfeiring på denne tiden av året, men på andre siden av Atlanteren feires Mardi Gras.

– Det er et årlig karneval i New Orleans som opprinnelig markerer avslutningen av den katolske fasten. Vi vet jo at New Orleans lager fest ut av det meste. I moderne tid er den feiret på fetetirsdag, men vi skyver den til nærmeste lørdag, sier daglig leder ved Bøker Og Børst Tom Haakon Brekke.

Mardi Gras er fransk og betyr fetetirsdag. Det feires med et stort karneval, tog, musikk, god mat og drikke i New Orleans.

Gjentar suksessen

Det er ikke første gang den amerikanske tradisjonen kommer til Stavanger og Fargegaten. Man kan se at festen står i stil med gatens livlige stil og farger.

– Vi har hatt det det to ganger før, så dette blir det tredje året. Det fungerte veldig bra så vi bestemte oss for å fortsette med det. Det er jo mange som kommer hit på lørdager og ikke vet at det skjer noe, og det har vært noen som oppsøker det fordi de syns det er gøy, sier Brekke.

Kvelden er nøye planlagt og de vet hva som skal til for å skape den spesielle Mardi Gras-stemningen.

– Vi har tre DJ-er som alle tar med et utvalg fra platesamlingene sine med utgangspunkt i musikk som jazz og soul. Vi begynner med rolig musikk, så blir det fest etterhvert tenker jeg. Vi har pyntet baren, kjøpt inn masse masker og perlekjeder for de som ikke har, men vil pynte seg, sier Brekke.

Prinsessen og frosken

Mardi Gras er ikke bare et karneval som de voksne hører om. Barn får også sin dose med jazzrytmer og karneval gjennom Disney filmen prinsessen og frosken. Handlingen utspiller seg i New Orleans når rundt tiden det skal være Mardi Gras feiring. Filmen viser barna en Mardi Gras parade med mye jazzmusikk, fest, karneval og sang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *