Pubtreff vil sosialisere de eldre

En gang i måneden arrangeres eldretreff på den lokale puben på Randaberg. Dette er et nytt tilbud der sosialisering står i fokus. Det er pubeier Kjell Gunnar Viste og Randaberg kommune som inviterer til pubtreff.

eldretreff729 418
LANDSBYPUBBEN: Den lokale puben på Randaberg. Foto: Kjell Gunnar Viste.

Av: Simen Ingemundsen og Aleksander Berge.

Den siste onsdagen i måneden møtes 60 eldre på Landsbypubben på Randaberg. Her kan de ta seg en øl og oppleve underholdning, som blant annet musikalske innslag. Einar enmannsorkester tar ofte turen for å spille på treffet. Noen ganger holdes det også foredrag, som er til inspirasjon for publikum.

– Det er viktig å sosialisere de eldre. Gi dem et tilbud som er et alternativ til å være på alene på eldrehjemmet, sier pubeier Kjell Gunnar Viste.

Arrangementet er et samarbeid mellom Kjell Viste og Randaberg kommune. Før tilbudet ble lansert arrangerte pubeieren to til tre treff. Dette viste seg å bli svært populært blant det eldre publikummet.

Nytt tilbud for de eldre

Kjell Gunnar Viste har store ambisjoner rundt det månedlige arrangementet. Sammen med 16 andre frivillige får de eldre møte andre eldre. Arrangementet er gratis og varer to timer.

Med stigende ensomhet blant eldre er dette initiativet et forsøk på å gi de eldre en variert hverdag. I tillegg til å kunne være med på bingo og quiz, så er det av og til musikalske innslag eller foredrag på programmet.

– Vi vet at mange føler på ensomhet, både unge og eldre. Arbeidet mot ensomhet mener jeg derfor er veldig viktig. Det er viktig å få til et bedre fellesskap. Dette har både med folkehelse og eldre å gjøre – at man skal bli sett og verdsatt, sier eldreminister Åse Michaelsen til Vi.no.

– Mer enn positive

Tanken bak konseptet var å kunne sosialisere de eldre på en ny måte. I løpet av arrangementet kan de gjøre aktiviteter som de gjorde før, men som det nå er blitt vanskeligere gjøre på egenhånd.

– Randaberg sykehjem og Vardheim bofelleskap hjelper til med å følge de eldre til treffet, og de har vært svært positive til initiativet, sier Viste.

Med et slikt månedlig arrangement håper Kjell Gunnar Viste at flere eldre vil ta turen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *