Vil involvere barn i byutvikling

Workshop for barn 2UiS lite

Det holdt en workshop for barn på Fermenten, for at barn kunne bli med på å bestemme over sin bydel. Her kunne man komme og designe sine drømmeskulpturer og aktiviteter til Lervigparken.

 
UiSWorkshop for barn 2  
Godt oppmøte: Det var mange spente barn tilstede da workshopen skulle starte. Foto: Maja Hunnestad  
Av: Maja Hunnestad  

Det er snakk om at en av de største parkene i Stavanger skal bli åpnet på Storhaug. I forbindelse med dette samarbeidet Urban sjøfront med Fargefabrikken, og Storhaug producitons. De ønsker nå å involvere barn i byutvikling.

Vi har allerede hatt et folkemøte, men de som kommer på disse møtene er over en viss alder og har mye grått hår. Det er derfor viktig for oss å finne metoder for å nå barn, slik at de også kan bli interesserte og involverte i nærmiljø og byutvikling, sier daglig leder i Urban sjøfront Eli Nessa.

 
Klare mål  

Urban sjøfront jobber for at barn skal få være med å skape gode fellesområder i sin bydel. De håper å inspirere til andre lignende prosjekter, og tester ut sine ideer lokalt først. Hvis de ulike metodene og verktøyene fungerer, tar de det videre til et høyere nivå. Da også gjerne på et nasjonalt nivå.

– I vår globaliserte verden kan disse prosessene virke veldig fremmedgjørende. Vi må dra det helt ned og inn på det lokale nivået slik at barn kan bli inspirert til å kanskje bli designere, utviklere, eller det de måtte ønske å bli når de blir store de også en dag, sier Nessa.

I dette prosjektet ville de utfordre barna på en annen måte enn normalt, de ønsket å bringe frem kreativiteten som ofte ligger hos unge. Derfor sa de ikke til barna at de skulle lage sin drømmepark men drømmeaktiviteter. Dette kan føre til mer unike tanker, forteller Nessa.

 
Positiv respons  

Det er ikke alltid like lett å få barn til å fortelle hva de selv ønsker, eller kunne tenke seg. Flere foreldre hadde hørt om arrangementet via Facebook og ble interesserte der. Flere mente at det er viktig å involvere barn når det gjelder byutvikling.

– Jeg tenker at det er en bra ting at de får være med og bestemme litt over bydelen sin. De får være med å forme den etter sine ønsker og sin kreativitet. Det blir medbestemmelse istedenfor at kommunen kommer inn og lager det de tror er best for barn. Nå får barna være med og bestemme selv. Det syns jeg er veldig bra, sier moren Lene Klovning Jørpeland.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *