Gründerkurs for entreprenører

Studentinkubatoren Level Up holdt i dag workshop for studentene ved Universitetet i Stavanger. Torsdag er nemlig siste frist for å melde din ide til forretningskonkurransen Venture Cup

Venturecup bilde stor
WORKSHOP: Leder i student Inkubator, Lars Urheim. Foto: Piotr Kwoka 
Av: Elisabeth Sahl, Erlend Stærk Farbu, Piotr Kwoka og Simen Ingemundsen.

Lars Urheim, leder for student inkubatoren Level Up ved UiS, arrangerte tirsdag et workshop kurs for studentene.

– Hvis en ikke har et marked for problemet, bør en ikke begynne å skape en løsning, sier Lars Urheim.

I løpet av kurset ga han gründerspirene tips og råd til hvordan en kan forberede seg best mulig til forretningskonkurransen.

Flere studenter har en løsning på både store og små problemer. Ideene deres trenger ikke å være så komplisert, for visjonen er å få flere studenter til å utvikle sine ideer om til bærekraftige vekstbedrifter. Venture Cup er en av verdens største forretningsplankonkurranser, som skal hjelpe studentene ved å realisere ideene sin. Den har blitt arrangert i Norge hvert år siden 1999.

– Har en idé

Siden 2004 har Start Norge arrangert konkurransen i samarbeid med norske høyskoler, universitet og McKinsey & Company. Javeed Sael er en av deltakerne som deltok under workshop-kurset og har et ønske om å realisere sin idé.

– Jeg er her for å pitche en idé og få en løsning på noe jeg ser som et problem i samfunnet, sier Sael.

Han er av mange som deltar i verdens største forretningsplankonkurranse. Målsetningen til Venture Cup er å bidra til å etablere nye virksomheter i Norge. Venture Cup skal være den ledende gründerkonkurransen i Norge.

Verdensomspennende konsept

Konkurransen er for studenter som lager den beste foretningsplanen. Juryen for konseptet er bestående av erfarne mennesker fra næringslivet. Deres jobb er å plukke ut de beste bidragene under den lokale finalen som holdes den 16. mars.

Vinneren av konkurransen får 10.000 og billett til den regionale finalen. Den utkårede får også mulighet til å få en plass i den nasjonale finalen som arrangeres til høsten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *