Paramedisin lokket mange


Paramedisinlinja viste seg frem på Åpen dag

 
{vimeo}321550550#t=11:04|729|418|0{/vimeo}  
POPULÆRT: Mange var innom standen for å høre mer om det nye studiet. Foto: Marthe Pettersen  
Av: Bror Moegster, Marthe Pettersen og Monika Skinnemoen  
2500 elever fra videregående skole besøkte i dag UiS på Åpen dag. Blant de som sto på stand var det nye bachelorstudiet Paramedisin. Utdanningsprogrammet er etablert som en konsekvens av at ambulanseyrket er i endring, sier universitetslektor Nina Vatland, til Utsnitt.  
Håper på høye søkertall
 
Målet er å gi potensielle søkere et bilde av hva studiet innebærer. Den gamle paramediclinja har vært forbeholdt erfarent ambulansepersonell, mens det nye studieprogrammet som starter til høsten ikke krever mer enn vanlig studiekompetanse og førerkort.Med seg på stand hadde Vatland erfarent ambulansepersonell fra SUS som blant annet demonstrerte hjerte-lunge-redning og ellers var tilgjengelige for spørsmål fra publikum. Målet er å rekrutere så mange som mulig før fristen for Samordna opptak går ut.   
 
 
   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *