Mauka Makai har første årsmøte

Den nye studentorganisasjonen Mauka Makai arrangerte sitt aller første årsmøte hvor de skal velge nytt styre. Studentorganisasjonen vil engasjere studenter i aktiviteter utendørs og i miljø og bistand. På årsmøtet skal de prøve å rekruttere flere til organisasjonen.

Mauka Makai bilde Stor
Med både klatring, hytteturer og fjellturer ønsker studentorganisasjonen og engasjere studenter. På bildet: Naomi Guamer. Foto: Lizette Stølsvik Bertelsen

Av: Nanna Aanderud-Larsen og Emma Bjerregaard Opheim

Mauka Makai ble startet i januar og er nå i full gang med å etablere et godt tilbud til studenter som vil være med på aktiviteter ute. Naomi Gumaer, som er både grunnlegger og leder av organisasjonen, ønsker flere og samarbeide med. -Akkurat nå er vi et team på tre stykker, men vi ønsker å få inn fem til, sier leder.   
Studentorganisasjonen ble startet med et ønske om å få studenter mer aktive – Vi vil bidra til at studenter har mulighet til å komme seg ut i naturen og utnytte nærområdet her i Rogaland ved å arrangere forskjellige aktiviteter som for eksempel hytteurer, klatring og fjellturer.

Begrensninger og muligheter

Det å starte en studentorganisasjon er også mye arbeid. Det finnes begrensinger. -Skolen har ganske strenge retningslinjer for hva pengene skal brukes på, sier Guamer.  
Men, selv om det er begrensinger håper Gumaer at de kan engasjere flere til å delta i aktiviteter utenom studie. -Vi syntes det er litt trist at studentlivet kan virke litt kjedelig med forelesninger hele dagen og pensumlesing på biblioteket, vi vil kunne utnytte at vi er unge og gjøre ting utenom studiet

Vellykket årsmøte

Mauka Makai kan si seg fornøyd med deres aller første årsmøte. -Vi har fått et styre og har fått sett litt på de grunnleggende delene ved å starte en studentorganisasjon. Vi har også fått sett på planene fremover, sier leder Lars Andreas Valstad. 
Med både styret og gjennomgang av det grunnleggende på plass, er nå Mauka Makai klar for å engasjere studenter – Alle studenter får lov til å være med. Om du vil være medlem kan du være med på alle arrangementene, men uansett hva du går kan du være med, avslutter lederen av studentorganisasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *