Sandnes vil ikke inngå kompromiss

sandnes sak liten

Fylkeskommunen, Randaberg, Sola, Stavanger og Sandnes har inngått avtale om bymiljøpakken på Nord-Jæren. Nå sier Sandnes de ikke vil inngå ny avtale dersom ikke rushtidsavgiften fjernes.

 

 

Sandnes sak stor

 
Varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli Foto: Åshild Hus  
Av: Åshild Hus  

Dato: 06.03.2019

Varaordfører i Sandnes, Pål Morten Borgli sier de har blitt enige i bystyret om at rushtidsavgifta er for belastende for folk.
 
– De som har mest behov for bilen blir rammet hardest. Det er ikke alle som har rom for fleksibilitet. Barnehager forandrer ikke åpningstidene og mange arbeidsplasser endrer ikke på sine arbeidstider.
 
– Er det ikke illojalt av Sandnes å true med å trekke seg fra prosjektet nå?
 
Nei, mener varaordføreren i Sandnes.
 
– Randaberg har også gjort vedtak om at de ikke ønsker rushtidsavgift. Nå må de bare stå på det de har sagt. Både Stavanger og Sola har for noen få år siden garantert at vi ikke skulle ha rushtidsavgift.
 
 
 
Rushtidsavgift er viktig
 

Spørsmålet er om rushtidsavgiften er det springende punktet for å få til bymiljøpakken.

– Trafikkmålingen viser at rushtidsavgiften er veldig viktig for å holde nede nullvekstmålet og for bedre framkommelighet. Dette er et krav staten har stilt krav til oss for sitt milliard bidrag, sier Chesak.

Tross interne uenigheter så har Fylkeskommunen, Sola, Stavanger og Finnøy klart å inngå et kompromiss. Lokal enighet er en forutsetning for at staten vil komme på banen med 50/50 deling av kostnadene.

 
Konsekvenser for bymiljøpakken
 

Fylkesvaraordfører Marianne Chesak sier de har fått skriftlig tilbakemelding fra departementet at det er gjeldende avtale som gjelder.

– Det er opp til samferdselsdepartementet og eventuelt andre å endre dette. Det ligger tross alt et stortingsvedtak i bunn for dette, sier Chesak.

Borgli mener at en må ta nye runder, og at hvis det ikke oppnås enighet, så går den avtalen som er nå fram til 2023.

– Så blir det stopp, og det syns vi er bra. Vi håper vi skal vinne fram med mest mulig i denne runden så ikke bilistene får belastningen, sier Borgli.

Fylkesvaraordfører Marianne Chesak og Sandnes ordfører Stanley Wirak som begge er i Arbeiderpartiet har nå en utfordrende situasjon.

– Er dette en vanskelig sak internt i arbeiderpartiet?

– Ja det er jo krevende, sier Chesak. Rogaland Arbeiderparti har jo ferske vedtak på at vi støtter bymiljøpakken og alle prosjektene der. Så meiner Sandnes noe annet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *