Sola kan sikre opprykk

I dag spiller Sola damene sin 18. kamp i årets sesong. Med seier her kan de så godt som sikre seg eliteseriespill neste år.

Håndball stor
ÅSENHALLEN: Scott Harrington trener yngre lag i Sola før kveldens kamp.
Foto: Olav Johan Bjånes

Av: Hans Christian Boge-Fredriksen & Sebastian Waage Mossestad

Sola HK har i dagens kamp mulighet for å kunne sikre seg opprykk til eliteserien neste sesong. Med seier i kampen vil Sola stå med 18 seire av 18 mulige i sesongen. De vil med det ha 36 poeng og ligge ti til åtte poeng over seriekollega Follo HK, det avhenger av om Follo vinner eller taper kampen sin. Om Follo taper og Sola vinner er opprykket sikret uansett hva som skjer resten av sesongen. Men om det motsatte skulle skje, at Sola taper, så kan Follo i teorien havne på like mange poeng som serielderen. Da må Follo vinne resten av sine kamper, samtidig som at Sola må tape resten av sine. Uansett om det skulle skjedd har Sola en så enorm målvforskjell som det vil bli tøft for Follo å slå. I dag møter Sola by nabo Ålgård som ligger på en åttende plass, hele 22 poeng bak tabelljumbo Sola.

– Vi tenker ikke så mye over opprykk i kveld. For oss er det kun kampene, og det vi trenger da er fullt fokus, full energi og full motivasjon. Det er det sikkert at vi kommer med, sier Sola-trener Scott Harrington.

Han legger også til at Sola ikke snakker noe om opprykk inntil det faktisk er klart at de skal opp en divisjon.

Fullt hus

Kampen i mot Ålgård blir det siste lokaloppgjøret for sesongen, og de kommer til Åsenhallen i Sola med alt å spille for. Ålgård ligger bare fem poeng over nedrykk og vil med en seier her komme et steg nærmere å sikre spill i første divisjon neste år også. Harrington håper på at publikum vil være med å hjelpe til seier.

– Akkurat som andre lag har vi bruk for den ekstra “spiller” på sidelinjen, så vi håper på et stort oppmøtet.

Han har stor tro på at Åsenhallen kan fylles opp med både Sola og Ålgård supportere i kveld.

Hardt arbeid i et år

Sola har store ambisjoner som klubb og er klar på at de skal spille i eliten. Planen deres har helt fra opprykket vært å komme seg opp igjen til øverste nivå i norsk håndball.

– Det blir ikke så lett en sesong hvor vi bare vinner alle kamper. Det trengs også hardt arbeid, sier Harrington.

Han er godt fornøyd med sesongen som helhet og hvor profesjonell og ambisiøs spillerne har vært gjennom seriespillet.

– De har vist store ambisjoner om at de vil opp igjen en divisjon, sier Harrington om spillerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *