Russens Krafttak mot Kreft

Katedralrussen liten

Russen ved Stavanger Katedralskole arrangerer i dag en veldedighetsforestilling i samarbeid med Krafttak mot Kreft.

 
Katedralrussen stor  
DANS: Russen bidrar med dans, drama og musikk innlegg på veldedighetsforestillingen. Foto: Frida Ripland Moberg  
Av: Emma Bjerregaard Opheim og Helen Greig King  

Dato: 12.03.2019

– Det går til forskning på kreftformer med lav overlevelse og omsorgstilbud for pasienter og pårørende. Det er noe russen i hele landet gjør, og vi samler inn 50 millioner hvert år, så det gjør jo virkelig en forskjell, sier Ida Agathe Hidle, elev på Stavanger Katedralskole.

For å samle inn penger har Katedralrussen valgt å sette opp en forestilling med musikk, dans og drama. I tillegg til veldedighetsforestillingen skal de også gå som bøssebærere på søndag. For å motivere russen gir de en spesiell knute til de som deltar.

– Vi har bøssebærer som knute. De som går på søndag vil få en liten bøsse i luen, sier Trym Ekrheim, elev på Stavanger Katedralskole.

 
Kreative elever
 

– Tidligere i år var vi på et møte med aksjonskomiteen hvor vi diskuterte ulike måter å samle inn penger på. Sammen med Vågen fant vi ut at en veldedighetsforestilling var en god måte for våre skoler å samle inn penger på, sier Hidle.

Katedralskolen har et studieprogram hvor musikk, dans og drama er stor del av opplæringen. Det er mange fra skolen som er involvert i forestillingen, med totalt 19 innlegg. Flertallet av innleggene er musikk, men det vil også være dans og drama på programmet.

– Vi går på en skole hvor det er mange flinke. Her på bygget har vi musikk, dans og drama, og på Kongsgård er det mange flinke som er glad i å opptre. Så da tenkte vi det var en fin måte å samle inn penger på, sier Ekrheim.

 
Skape samhold
 
Russen har lenge fått negativ omtale på grunn av mye fyll og fest. Det har også vært problemer med russ når de skal ta ulike knuter. Dette er ikke noe Kongsgårdrussen kjenner seg igjen i.
 
– Jeg skjønner jo hvor det negative kommer fra, men det er jo ikke bare russen som lager mye styr. Man hører om fulle 25- og 40-åringer som gjør mye dumt. Jeg tror det i så fall er en liten del av russen, vi går på byen som alle andre uten å være mer voldelige eller feste mer ekstremt, sier Hidle.
 
Katedralrussen ønsker å skape et samhold for både russen og hele skolen. Det å samarbeide for et veldedig formål får ut det beste i folk mener Ekrheim, som også er grunnen til at de setter opp forestillingen.
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *