Studentenes festival

Tøffel liten

Ugå er stavangerstudentenes egen kulturfestival. I tro med tradisjonen å arrangere festivalen annethvert år, åpner Ugå på onsdag 13. mars og varer til søndag 24. mars.

 
Tøffel stor  
Ugå 2019 er i full gang onsdag 13.mars. Foto: Monika Skinnemoen.  
Av: Tollef Jacobsen & Kine Jarli  

Dato: 13.03.2019

I kveld åpner det nesten to uker lange arrangementet Ugå. Festivalen begynner i det små på Folken, hvor ingen andre enn TØFL vil komme. Senere på kvelden vil både profesjonelle og amatørkomikere få sjansen til å vise sine komiske talenter. Senere i denne og neste uke vil det bli arrangert blant annet konserter, quizer, standup og mye mer.

 
Store artister og utsolgte billetter
 
Én av artistene det er verdt å få med seg er Karpe. Med tanke på at dette er en av de største artistene på Ugå, ble billettene fort utsolgt. Men ikke fortvil, i tillegg til Karpe er bandet Klovner i Kamp, artistene Izabell, Kriminell Kunst og TØFL å oppleve på Ugå.
 
I 1994 ble klovner i kamp startet av Alis og Dr S. I dag består bandet av Alis, Fingern og Dansken også kjent som Aslak, Thomas og Esben. I årene som fulgte etter bandet ble lagt på is i 2006, fikk musikken nye generasjoner av fans. Klovnene måtte sette opp to ekstra konserter i 2013 til «one night only» på Sentrum Scene, da det ble utsolgt fortere enn forventet. Vennskapet blusset opp igjen etter en utsolgt runde med konserter over hele landet og nå hevder klovnene at alt kan skje.
 
Izabell lager melodisk hiphop og kjennetegnes av sin tilbakelente flow og basstung beats. I 2014 debuterte hun med singelen «Ka vet du». Da hadde hun nylig blitt kåret til landets beste kvinnelige rapper av NRK P3 og fått platekontrakt med UniversalMusic. Etter suksessen med «Ka vet du» ble det mye oppmerksomhet rundt Izabell og hun har hatt flere TV-opptredener som NRKs «Sommerbåten» og TV2s «Amandaprisen».
 
Tore Pang er artistnavnet til Tore Arholm Tobiassen, en rapper fra Stavanger som også er medlem av gruppa Kriminell Kunst. Tobiassen begynte som rapper i den engelskspråklige gruppen underdogs i 2004. Men han startet kort tid etter gruppen Kids for Kriminell Kunst som senere ble kjent som Kriminell Kunst sammen med Gisle bin Larsen, Wayne Jenzky og DJ DonDeck.
 
tøffel 2
Foto: Monika Skinnemoen.
 
TØFL fra  Stavanger har ligget og vaket i det norske popvannet gjennom hele 2018. Debut-utgivelsen deres, EPen «Eg Ska», høstet god kritikk i alt fra Gaffa til Klassekampen, samtidig som tre av låtene ble listet på P3. Bandets naivistiske og gjenkjennelige tekster, samt eksplosive, livlige live-show har resultert i en hurtig voksende fanbase som har ført til flere utsolgte klubbkonserter i Oslo, Trondheim og Stavanger.
 
Verdt å vite om Ugå
 
Ugå er for alle i Stavanger og er spekket med konserter, foredrag, quizer, standup, sportslige arrangementer og mye mer. Festivalen har aktiviteter på byens utdanningsinstitusjon, på studentsamfunnet Folken og i Stavanger sentrum. I løpet av festivalen skal studenter og resten av byens interesserte møte et mangfoldig tilbud.  

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *