Frykter storbrann i Stavanger

Brannsikkerhet lite

Stavanger kommune jobber for å innføre alarmer som skal varsle direkte til brannvesenet om brann. Grunnen til dette er at de frykter en storbrann i de gamle trehusene i sentrum.

 
Stort kart brannsikkerhet  
STAVANGER SENTRUM: Det mest utsatte område for brann  
Av: Lone Sæther & Sebastian Waage Mossestad  
Dato: 14.03.2019

Brannvesenet og kommunen har startet et arbeid for å gjøre utrykningen for brannvesenet raskere enn før. Kommunen ønsker å innføre alarmer som varsler brannvesenet direkte om det skulle oppstå en brann. Dette vil gjøre at brannvesenet kommer seg ut mye raskere for å kunne slokke branner på et tidligere stadiet.
-Kommunen ønsker å få en rask varsling til brannvesenet, slik at brannvesenet kan få en så rask utrykning som mulig til der det måtte eventuelt brenne, sier branningeniør i Stavanger kommune Georg Kalland.
I første omgang har kommunen siktet seg inn på områdene med tett trehusbebyggelse, området er merket med rødt på bildet over. For å hjelpe trehuseiere med å sikre husene tilbyr kommunen å sponse halvparten av hva det koster å få installert et varslingsanlegg med direkte kobling mot brannvesenet.
-Stavanger Kommune har gjort en avtale for å redusere prisen på brannvarslingsanlegg for trehus i sentrums området.

 

 
Bedre enn vanlig alarm
 
Kalland og kommunen mener dette er et godt tilbud, som de skal ha tilgjengelig for huseiere i de mest utsatte områdene. Kalland sier også at dette er tryggere enn en vanlig alarm.

 -Det finnes også løsninger med alarmselskap, men de løsningene kan være en forsinkelse i den form av at det skal komme en vekter å verifisere om det er en brann eller ikke. Den løsningen vi har fått på plass er en direkte alarm til brannvesenet som gjør at de kan rykke ut med en gang.

 Kalland legger også til at de har fått god respons på tiltaket, og det er mange som ønsker seg en alarm som varsler brannvesenet direkte.

 
Mer sikkerhet
 
De nye alarmene som kommunen jobber for å få inn i hus i sentrum er ikke den eneste sikkerheten mot brann kommunen bruker.

-Vi har også varmekameraer plassert på to høye bygg i sentrum som skal se etter en utvendig brann. En utvendig brann er noe som en røykdetektor inne registrer litt senere.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *