Surt hjemmetap for Solas håndballkvinner

Foto: Kenneth McDowell

Laget fra Sola er i fare for å rykke ned fra toppdivisjonen i håndball. Etter tapet onsdag har laget kun én kamp igjen for å finne formen før de skal ut i viktige kvalifiseringskamper.

Av: Åshild Thomassen Ramsdal, Didrik S. Marthinsen

Sola gikk på et pinlig 22-27 tap hjemme mot Byåsen onsdag kveld. Kampen var betydningsløs for Sola som allerede før kampstart visste hvor de ender på tabellen.

De kommer nå til å se fremover mot kvalifiseringskamper mot laget som ender på tredjeplass i 1. divisjon, for å beholde plassen sin i toppdivisjonen. Før den tid må laget spille en kamp til i ligaen. Solas trener, Mika Anders Nurmi tar en kamp av gangen.

– Først og fremst har vi en seriekamp mot Tertnes igjen, og den skal vi avslutte på en bra måte. Nå skal vi gjøre alt vi kan for å forberede oss best mulig før kampen, sier Nurmi

Laget fra Sola har vunnet fem kamper denne sesongen, av 21 mulige. Til tross for dette, føler Solatreneren at de har en sikker taktikk før den viktige kvalifiseringen.

– Vi vil ha en tydelig kampplan slik at vi har gjort alt vi kan for å beholde plassen i REMA 1000 ligaen. I denne perioden skal vi ha en god pause, men deretter blir det noen viktige kvallik-kamper som blir avgjørende om vi holder plassen eller ikke, sier Nurmi

Trenerbytte

Sola håndballag byttet trener denne sesongen. Scott Harrington trakk seg som trener etter en elendig sesonginnledning, med syv kamper og null poeng. Svenske Nurmi som overtok som trener i november i fjor, har nå fått laget opp på 10. plass.

Fire lag ligger mellom Sola og 3. plassen i 1. divisjon. Sola kan selv avgjøre om de fortsatt har et lag på øverste nivå, når sesongen er over. Dette skjer ved at lagene spiller best av tre kamper. Første lag som vinner to, vinner kvalifiseringen.

Ukjent motstand

Etter seieren mot Follo i forrige uke, ble det klart at Sola skal spille mot et 1. divisjonslag for å unngå nedrykk. De er enda ikke avgjort hvem de møter, men for øyeblikket er det Rælingen som ligger på 3. plass i divisjonen under. Dermed kan det bli laget fra Romerike som Camilla Herrem og resten av Sola-laget må slå i kvalifiseringen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *