Korona: Barneskoleelever må bli hjemme

En elev ved en barneskole i Stavanger er smittet av korona. Dette er fjerde smittetilfelle i Stavanger. For å unngå kontakt med andre har alle elevene på trinnet fått beskjed om å holde seg hjemme.

Av: Anton Ræder, Vilde Bjørndal Oulie, Gunvor Horpestad, Helgi Hoydal & Åshild Thomassen Ramsdal

Eleven ble testet torsdag, og har vært på skolen en dag denne uken. Smitterisikoen er liten, og foreløpig er det ikke aktuelt å stenge hele skolen, sier Marit Anda helsesjef.

Det er uklart hvilken skole det er tale om. Tiltakene som hittil er satt i verk, er at elvene på trinnet er bedt om å holde seg hjemme, og smittesporting utføres på den aktuelle skolen. Dette melder Stavanger Kommune i en pressemelding torsdag kveld.

I følge VGs live-oppdatering på koronaviruset, er det nå rapportert at totalt 176 personer har testet positivt covid-19 i Norge. Av disse er 20 fra Rogaland. Ni er bosatt i Stavanger.

Misfornøyd med media

Det har vært stor dekning av koronaviruset i mediene, og ikke alle er fornøyde med det. UiS professor Terje Hillesund føler at media har sensasjonalisert sykdommen for å øke lesertall.

– Vi har hatt vannvittig mye dekning selv om vi ikke vet hvor farlig sykdommen egentlig er, men det er naturlig at sykdommer og pandemier gir store utslag blant lesere, sier Hillesund.

Forberedt til kamp

Koronaviruset rammer de eldre og syke hardest, men overlege på Tasta sykehjem Stephan Sudkamp er forberedt. Han deler med Utsnitt tiltakene de har satt på plass i tilfelle noen av beboerne blir smittet.

– Vi har tre smittetellere stående på legekontoret. Har vi mistanke noen har fått en influensa så blir den pasienten isolert på rommet. Da går pleiepersonell inn med smittevernutstyr, sier Sudkamp.

Næringslivet mobiliserer

Det har også blitt instrammede hygienekrav i næringslivet. Dette har Los Tacos ansatt Thea Jåsund fått kjenne på.

– Los Tacos har blitt strengere på hygiene. Nå må man bytte hansker etter hvert måltid man forbereder. Det gjorde vi ikke før, sier Jåsund.

Samtidig forstår hun hvorfor restaurantkjeden insisterer på det.

– Det hadde vært veldig ille om noen hadde blitt smittet på grunn av maten vår, sier Jåsund.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *