Oilers tilbake på vinnersporet – rett før sluttspillet

Stavanger Oilers overmannet Narvik Torsdag kveld på DnB Arena. FOTO: Silje S. Moe

DnB Arena: (Oilers 6 – 2 Narvik) Med fire tap på de siste fem kampene kunne man stille spørsmålstegn til Stavanger-lagets form før sluttspillet. Torsdag kveld slo de tilbake og vant fullt fortjent mot et tafatt Narvik.

Av: Didrik Strand Marthinsen

De siste kampene mot Narvik har vært jevne og tøffe for Oilers. I dag kom nivåforskjellen mellom lagene tydelig frem. Etter seieren fikk Stavanger-laget den bekreftelsen de trengte før sesongen. Det mener banens beste Kristian Forsberg er viktig:

– Det at vi finner tilbake til det spillet vi har syns jeg er veldig bra. Resultatene er ikke så viktige, så lenge vi spiller bra kamper. Og det syns jeg vi gjør i dag. Det var en bra start på siste uka før play-off.

Dårlig start

Selv om hjemmelaget hadde mye puck i starten av kampen, var det bortelaget som kunne juble først. Narviks poengkonge var sikker i sin sak da han kom relativt upressa mot Holm og kunne sette pucken sikkert i nettet. Det var Murphys solo-raid som gjorde at gjestene tok ledelsen mot spillets gang.

Like etterpå slo hjemmelaget tilbake og det var Kristian Forsberg som satte inn utligningen. Noen minutter senere derimot scoret Narvik i overtall og gikk inn til første pause med en ufortjent ledelse 2-1.

Narvik og Wade Murphy skapte problemer for Oilers i første periode. FOTO: Silje S. Moe

Overlegne etter hvilen

Etter pausen var det liten tvil om hvem som ville mest. Med unntak av et overtallsspill i starten av perioden, var det hjemmelaget som kjørte kampen. Og de snudde kampen helt. Med tre scoringer og 27 skudd som ble avfyrt i retning Joona Partanen stod det plutselig 4-2 på storskjermen. Bortelagets målvakt fikk nok å gjøre i perioden, men kunne ikke stanse et Oilers-angrep i fyr og flamme.

Selv om Narvik hadde alt å spille for før kamp, var det tydelig å se at de var slitne i siste periode. De klarte å sende ett skudd i retning Henrik Holm de siste tjue minuttene. Narvik-laget så resignerte ut og Oilers scoret to mål til i siste periode før de sa seg ferdige. Her kan du lese live-oppdateringen fra kampen.

Tilbake fra skade

Oilers-kapteinen var tilbake på isen etter et lengre skadeavbrekk, og noterte seg for to mål i kampen:

– Jeg har ikke scoret så mye hittil i år, og det var ikke det jeg fokuserte mest på akkurat i dag siden jeg har vært så lenge ute. Men det er alltid morsomt å score mål.

Kaptein Forsberg ofrer alt foran eget mål, og ble betalt for egen innsats med to mål. FOTO: Silje S. Moe

Flere som utmerket seg

Også Dan Kissel var toneangivende i kveldens kamp. Selv er spilleren fornøyd med egen innsats.

– Det føltes bra, sier en fornøyd Kissel etter kamp.

Selv om både Kissel og Forsberg skøyt pucken i mål to ganger i kampen, var det Forsberg som trakk det lengste strået og vant banens beste. Det hadde Kissel få problemer med.

– Det er greit, det er bare moro. Vi snakker om det og spøker om det, men det går bra. Forsberg hadde en bra kamp og han fortjente den. Det er veldig bra å få kapteinen vår tilbake (på isen), og vi trenger han der.

Nummer 27 for Oilers, Dan Kissel var målfarlig i kampen. FOTO: Silje S. Moe

Snart sluttspill

Det er kun én kamp igjen før sluttspillet er i gang. Treneren til Oilers, Todd Bjorkstrand er godt fornøyd med at laget er tilbake på vinnersporet

– Det er viktig å vinne igjen rett før sluttspillet. To av tapene vi har hatt var i ekstraomganger og en på straffe som kunne ha gått begge veier. I dag var en god kamp for oss, alle tre periodene. Og det er godt å få Forsberg tilbake på isen for du vil ha de folka tilbake før sluttspillet starter.