Månedens «Urørt» vinnere – Særpreg trumfer perfeksjon

Rogaland-bandet Days of August vant månedens musikkpris «Urørt» og tror Norge endelig er klar for sin tolkning av musikksjangeren indiefolk.

Band-medlemmene Espen Alsvik, Frank Christan Brambo og Mathias Helvig. Foto: Caroline Jensen Dahle

Av: Caroline Jensen Dahle

-Vi er noe helt eget. Hvis vi skal beskrive musikken vår er den typisk høstlig melankolsk, som en sensommer når det begynner å gå mot kaldere tider, forklarer vokalist Frank Christian Brambo.

Hver måned deles prisen «Urørt» ut til usignerte musikalske talenter i regi av P3. Bandet Days of August består av kompisene Espen Alsvik, Frank Christan Brambo og Mathias Helvig. De er sin egen produsent, egen manager og egen sjef. Bandet styrer alt selv og har en helt egen vri på sjangeren indiefolk.

– Vi følger absolutt ingen mal, og det er sikkert derfor musikken vår er blitt så unik som den er, sier gitarist og produsent Espen Alsvik.

Anti-perfeksjon

Days of August verken tror eller satser på perfeksjon. De har sanger på fem minutter, henter inspirasjon fra norsk natur og lager alt selv. Musikken deres bærer stort preg av harmoni, og trioen mener det enorme dagligdagse tempoet gjør at musikken ikke har slått gjennom tidligere.

– Vi har fått tilbakemelding om at noen blir stressa av musikken vår, nettopp fordi den er så rolig som den er. Alt i dagens generasjon går så fort, og det tror vi gjenspeiles i dagens musikk. Folk er ikke vant til en rolig dynamikk, forklarer Brambo.

Nye tider?

Guttene forklarer videre at de tror musikk-Norge begynner å gå andre stier enn gjennom pop og RnB, og at nettopp det er noe av grunnen til at de vant månedens «Urørt».

– Jeg har en teori om at det snur. Jeg tror folk snart begynner å gå lei og samtidig går vi mot nye tider, ler Alsvik.

Vil du høre mer fra Days of August, hør dagens hovedsending i linken under:

https://vimeo.com/uis/review/395969992/8ca8fb1e49

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *