Vil skyte Viking til Eliteserien

Etter 19 sesonger i Viking, kjemper Erik Rafoss for å få Viking tilbake til Eliteserien. Foto: Håkon Mannsåker

Viking HK møter Lillestrøm til kamp lørdag. Mens laget forbereder seg til krig, jobber Erik Rafoss i styrkerommet.

Av Håkon Mannsåker

– Jeg liker ikke å si dette, men jeg begynner å dra på årene nå. Det er ikke min første sesong i Viking, og det betyr at jeg må bruke mye tid alene her på styrkerommet, sier Erik Rafoss med et glimt i øyet.

Vikings eldste spiller
Rafoss har spilt for A-laget til Viking helt siden starten av 2000-tallet. Han erkjenner at han nesten 20 år senere, må bidrar på andre måter enn han gjorde før.

– Nå er det viktigste rutinen. Det kan være små ting som hvordan jeg oppfører meg rundt laget når vi er på flyplassen før kamp, på bussen eller så enkelt som på trening. Selv om jeg ikke spiller like så mye som før, regner jeg med at jeg er ønsket av både spillergruppen og trenerteamet, sier Rafoss.

De yngre guttene på laget syns det er kjempeviktig å ha en spiller som Rafoss. Mathias Larsen har spilt fire sesonger for A-laget, og mener Rafoss alltid klarer å forbedre seg.

-Alle på laget vet betydningen han har. Han må være mye for seg selv på på styrkerommet, men når har først er på trening leverer han alltid. Han har en evne til å alltid forbedre seg, og jeg tror han har flere år igjen på banen, sier Larsen.

Møter Lillestrøm til krig
Det er tre kamper igjen av årets sesong for Viking. Laget spilte fantastisk håndball første del av sesongen. Da ledet de 1. divisjon komfortabelt. Etter jul har tapene kommet på rekke og rad.

I helgen møter Viking Lillestrøm, som kjemper for å unngå nedrykk. Vikingtrener, Joar Gjerde, forventer en tøff bortekamp mot laget fra Romerike.

– Jeg tror det blir en krig. Vi kriger om opprykk, og de kjemper for å overleve i denne divisjonen. Lillestrøm er et lag som har hatt utrolig mange jevne kampen, hvor de har tapt flere av dem med kun ett mål. Det er ingen tvil om at det er et godt håndballag vi møter, sier Gjerde.

Har ingen plan om å gi seg
Selv om Rafoss fyller 36 år, ser det ikke ut som Viking mister sin eldste spiller med det første.

-Jeg tar år for år. Jeg kommer til å fortsette så lenge helsen er god, og jeg syns det er motiverende å spille håndball. Her og nå syns jeg det er utrolig gøy å være med, sier Rafoss.

Mål om å få Viking tilbake
Rafoss har opplevd alt Viking har vært gjennom de siste 20 årene. Det har vært alt fra Eliteseriespill med flere tusen på tribunen, til 2. divisjonsspill foran tomme tribuner. Nå har han satt seg som mål at han ikke skal gi seg før han har fått sitt kjære Viking tilbake til Eliteserien.

– For meg vil det bety ekstremt mye å rykke opp til Eliteserien. Det var der det hele startet, og forhåpentligvis er hvor det slutter. Selv om det ikke ville vært noe krise om vi ikke rykker opp før jeg gir meg, ville det vært utrolig deilig, sier Rafoss.

https://utsnitt.nettopuis.live/direkte-tv/
Her kan du se TV-reportasjen om Erik Rafoss og resten av Viking.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *