Bruktbua sliter med enveiskjøring

Nå har det gått fem måneder siden enveiskjøringen startet. Kundene finner ikke lenger fram til Løvås Bruktbu.

Bente Duckett bak disken i Løvås Bruktbu. Foto: Eli Cleve

Av: Eli Cleve

-Vi likte det mye bedre før. Nå merker vi at folk kvier seg for å komme innom, for de vet ikke helt hvordan de skal navigere seg rundt på Storhaug, sier Bente Duckett.

Bruktbua i Pedergata har eksistert i 43 år. Nå er de irriterte.

-Det har også blitt vanskeligere å parkere. Parkeringstiden har gått ned. Det er ikke uvanlig at det kommer noen og lesser av fem eller ti banankasser med bøker. Da blir det fullt kaos, og bøker over alt, sier Duckett.

Sykkelveien i Pedersgaten. Foto: Eli Cleve

Thomas Bendiksen fra MDG er positiv til enveiskjøringen. Han sier at det er et prøveprosjekt på et år, som skal evalueres. Tanken er at de tilrettelegger bedre for gående og syklister.

-Det er klart at når man endrer kjøremønster, vil det alltid ta litt tid før det går seg til. I starten merket vi at folk kjørte på rutine, og kjørte mot kjøreretningen. Dette fordi man alltid har kunnet gjøre det tidligere. Sånne ting må selvfølgelig gå seg til, sier Bendiksen.

Thomas Bendiksen MDG er positiv til enveiskjøringen i Pedersgata. Foto: Eli Cleve

Anngående næringlivet har jeg ikke sett noen rapport, så jeg kan ikke si noe. Vi i MDG er litt avventende til evalueringen etter dette prøveprosjektet. Det er sannsynligvis mange faktorer som betyr noe i den ene eller den andre retningen. Det får vi ta når vi har fakta på bordet.

Pedersgata er ikke stengt.

-Det er viktig å få frem at vi har ikke stengt ned Pedersgata, sier Bendiksen. – Vi har bare gjort gaten enveiskjørt. Fra Storhaug mot byen må man nå kjøre i de omkringliggende gatene. Men fra byen og ut kan du kjøre akkurat sånn du er vant til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *