Klepp-treneren bekrefter: Venter signeringer

Vi jobber med noen ting, og det er tydelig at vi trenger å forsterke forsvaret i form av antall, konkurranse og for å få mer kvalitet inn i troppen. Det er en stor prioritet for klubben nå.

Blir det mer jubel på Klepp denne sesongen? Foto: Alexander Larsen

av Alexander Larsen

Det sier Klepp-trener Nick Loftus til Utsnitt. Med under en måned igjen til overgangsvinduet stenger, ser Klepp-troppen svært tynn ut etter en skuffende syvende plass i Toppserien forrige sesong.

– Jeg er ikke så bekymret over at vinduet stenger snart, vi må bare få fullført det vi holder på med. Vi vil være klare for sesongstart, konstaterer Klepp-treneren.

Han er heller ikke bekymret om det i verste fall ikke blir flere signeringer på Klepp.

Vil forsterke forsvaret

Loftus forteller at han håper at klubben kan annonsere nye spillere inn i løpet av de neste ukene før overgangsvinduet stenger – først og fremst i forsvaret. Han utelukker heller ikke at det kan komme spillere inn i andre posisjoner, også fra Norge.

De siste årene har Klepp slitt med å signere norske spillere til klubben. Uten å vite helt hvorfor, kan Loftus bekrefte at det tradisjonelt sett har vært svært utfordrende å få norske spillere til Rogaland. Ifølge Loftus er likevel klubbens hovedprioritet å signere norske spillere. Derfor har de stort sett måttet se til utlandet etter å ha blitt avslått.

Det gjelder også denne sesongen. Han sier at klubben har forsøkt seg på noen spillere i landet, men at klubben nok en gang har måttet gå videre til utlandet. Derfor trekker han også frem akademiets betydning som ekstra viktig, samtidig som han håper at de kan komme med et godt nok tilbud for å få flere norske spillere inn i troppen.

Klepp-troppen teller 21 spillere før overgangsvinduet stenger 7. april. Det inkluderer blant annet Marie-Yasmine d’Anjou, Erin Greening og Kristina Maksuti. De to sistnevnte er nysignerte, men kommer seg ikke inn i landet, mens d’Anjou ikke har fått returnere etter at hun reiste hjem etter forrige sesong. I tillegg er en rekke nøkkelspillere skadet, deriblant Anette Snørteland Jensen, Kaja Karlsen og Sofie Bjørnsen. De tre kan potensielt være ute i en lengre periode.

Derfor er Loftus litt ekstra lettet for at seriestarten i Toppserien nå er utsatt fra 20. mars på ubestemt tid.

– Det hjelper oss åpenbart med tanke på de seniorspillerne som ikke trener for fullt akkurat nå. Vi får bedre tid til å jobbe og forberede oss, og vi får også bedre tid til å signere nye spillere. Sånn sett er ikke det dumt for å få den sterkest mulige troppen. Jeg er sikker på at det er flere lag i samme situasjon, så det er åpenbart noen fordeler.

Nytt seriesystem

Denne sesongen introduseres også det nye seriesystemet i Toppserien der lagene deles inn i to ulike puljer etter 18 spilte kamper i serien. I den øverste puljen, som er topp fire, rangeres lagene etter plassering. I den nederste puljen nullstilles poengene i kampen om nedrykk.

Forrige sesong var sluttspillet tiltenkt å bli gjennomført for første gang. Men grunnet utsettelsen av seriestarten, ble det kun spilt ordinært seriespill. Det tror Loftus potensielt kan være mulig også i år, uten at han foretrekker noen av delene.

– Begge deler er gode alternativer. Hvis vi starter i april er det en god mulighet for å spille som planlagt, men hvis vi starter i mai eller juni, i verste fall juli, er det nok best bare å spille en ordinær serie basert på at det kan gi utfordringer for lag som skal spille i Champions League.

I frykten for eventuelle utsettelser håper Loftus derfor at det blir ordinær serie om den ikke sparkes i gang i løpet av april.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *