Tvedten skuffet over Haugesund – skulle gjerne ha spilt der selv

Avaldsnes-spiller Olaug Tvedten legger ikke skjul på at hun gjerne skulle ha spilt for FK Haugesund. For nå blir de en av deres aller største konkurrenter – på sikt. 

Olaug Tvedten. Foto: Alexander Larsen.

av Alexander Larsen

Nylig ble det klart at FK Haugesund fra og med 2022 starter sin damesatsing på seniornivå. SK Djerv 1919 og SK Haugar slås sammen og starter på nivå tre. 

I et intervju med TV 2 forteller Asle Skjærstad, styreleder i Avaldsnes IL, at klubben flere ganger har forsøkt å få til et samarbeid mellom klubbene. Den har blitt avvist av FKH.  

– Avaldsnes er blitt etablert både nasjonalt og internasjonalt. Det er jo spennende at man ytterst i havgapet mot vest har en bygd som har gitt flatt jern og gass. Det er synd at FKH ikke ser verdien, at det kunne vært med å tilføre noe, sier styrelederen til TV 2. 

Uenige om veien videre

Leiv Helge Kaldheim, som er styreleder i FK Haugesund, sier at klubben ønsker å gå i en annen retning enn Avaldsnes. Tanken deres er å ikke starte i Toppserien med utenlandske spillere og trenere.

Han trekker også frem at klubben har hatt stor suksess med å satse lokalt på herresiden. 

– Vi startet på nivå tre med FK Haugesund i sin tid og har gått gradene. Vi tror det er sunt for å utvikle klubben på en positiv måte. Det er et spennende eventyr å være med på – så å bare hoppe rett inn på toppnivå, tror vi ikke er sunt. Vi tror at det vi bygger, står mer stabilt på denne måten.

Skjærstad mener imidlertid at Avaldsnes har vært flinke de siste tre årene med å få frem nye talenter til klubben. Nå er de lei over å bli avvist av den kommende rivalen. På sikt tror ikke Skjærstad at det vil være plass til begge de to klubbene i Toppserien – selv om han likevel er positiv til deres satsing. 

Hva nå, Avaldsnes?

Olaug Tvedten, midtbanespiller i Avaldsnes, synes det er kjipt at Avaldsnes ikke får være en del av FK Haugesund. Samtidig syns han det er positivt at de nå velger å satse på damene. 

– Jeg håper at Haugesund kan få et damelag i Toppserien, men det hadde vært utrolig kult å spille der selv og være en del av klubben. Det er litt kjipt akkurat nå, men for fremtiden ser det veldig positivt ut, sier hun.

Hun tror fortsatt at de beste lokale spillerne vil velge Avaldsnes for øyeblikket, men ser også at FKH kan bli en større trussel på sikt i fylket. 

– Så lenge Avaldsnes har sponsorer og penger, kommer Avaldsnes til å klare seg greit. Men det blir veldig spennende. På sikt kan det nok bli vanskelig med to topplag.

Er det mer attraktivt å spille for Haugesund? 

– Det hadde vært utrolig kult. Du ser bare den påvirkningen Rosenborg har hatt … Det hadde vært utrolig kult å bli del av noe større enn Avaldsnes, sier hun.

TV 2 skriver imidlertid at økonomien til FK Haugesund er trøblete og at klubben ikke kommer til å sløse penger med det første på satsingen.

– Jeg tenker at hvis de har lyst til å satse, så må de legge litt penger og jobb i det. Jeg håper de gjør det. For akademiet ville det vært bra å ta tak i unge spillere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *