Liverpool-legende råder Haaland til å forlate Dortmund

Tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise er klar i sin tale: Erling Braut Haaland bør forlate den tyske storklubben i sommer.

Attraktiv spiller: – Han bør forlate Dortmund i sommer, sier Riise. Foto: Wikimedia Commons.

av Alexander Larsen

Men det forutsetter at Borussia Dortmund ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League neste sesong. Etter 24 kamper i Bundesliga er Dortmund nummer seks i den tyske serien – fire poeng bak Champions League-plass.

– Dersom Dortmund ikke kvalifiserer seg til Champions League, bør Haaland dra. Han bør spille de største kampene, for en av de største klubbene, sa John Arne Riise under en samtale på Clubhouse mandag kveld om jærbuen.

Stor interesse

Riise var uenig med Jürgen Koers, da Dortmund-journalisten mente at Haaland burde bli værende i Dortmund for å fortsette sin utvikling. Riise mener at Haaland bør tenke på sitt eget beste, og at han derfor ikke kan tillate seg en sesong uten spill i den aller gjeveste turneringen.

– Han kan spille for hvilken som helst klubb i verden. Han er fysisk, rask og kan score fra alle ulike posisjoner. Han kan gå inn i ethvert lag og score mål for gøy, sier Riise.

Engelske, spanske og tyske medier har i lang tid meldt om stor interesse for den norske spissen. Manchester United, Manchester City, Barcelona og Real Madrid skal alle være svært interesserte i å sikre seg den norske juvelen, som fra og med 2022 ryktes å ha en utkjøpsklausul på 72 millioner euro. Men allerede i sommer kan Haaland være på vei ut dørene i Tyskland.

Senest den fjerde mars skrev den spanske avisen AS at Haaland er innenfor rekkevidde for Real Madrid, og at nordmannen ønsker å lytte til den spanske giganten. AS hevder at Bayern München og Manchester City vil være med å utfordre «Los Blancos» i sommer.

ESPN skriver også i dag at Manchester United, Chelsea, Liverpool, Bayern München, Real Madrid og Juventus er interesserte i Haaland.

Friskmeldt

Haaland måtte denne helgen forlate banen etter å ha fått et spark på akillessenen i kampen mot Bayern München, noe som bekymret det norske folk og Borussia Dortmunds supportere. Nå beroliger trener Edin Terzic det norske folk før åttedelsfinalen mot Sevilla tirsdag kveld, der Dortmund leder 3–2 fra første oppgjør i Spania.

– Vi regner med at Erling kan spille, sa Terzic under gårsdagens pressekonferanse før kampen.

Dortmund-treneren er også full av lovord om lagets stjernespiss, som er toppscorer i Champions League denne sesongen, med åtte mål på seks kamper i turneringen.

– Alle lag er avhengige av mål, og Haaland er den som scorer flest mål for oss. Han har ikke bare gjort det i to uker, men i lang tid.

Derfor er Haaland ventet å være tilbake i startelleveren når Dortmund tar imot Sevilla på Signal Iduna Park 21.00 tirsdag kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *