Haaland ble historisk – tok Solskjær-rekorden

Erling Braut Haaland fortsetter å sette rekorder. Tirsdag ble han tidenes mestscorende nordmann i Champions League.

Dortmund-sjefene kan være takknemlige for dagen de signerte nordmannen. Siden det har mange rekorder blitt slått. Pressefoto: Borussia Dortmund

Med to nye scoringer mot Sevilla, har Erling Braut Haaland nå passert Ole Gunnar Solskjærs 19 scoringer i turneringen. Haaland satte først inn sitt niende Champions League mål for sesongen da han satte et innlegg fra Marco Reus i mål, før han doblet Dortmunds ledelse etter 54 minutter fra straffemerket. Kampen endte 2–2, som betyr at Dortmund er videre til kvartfinalen i turneringen.

Dermed har jærbuen notert seg for scoring i alle sine Champions League-kamper denne sesongen. Totalt har Haaland scoret 20 mål på 14 kamper. Ingen spiller har noensinne klart denne milepælen raskere. Til sammenligning brukte Cristiano Ronaldo og Lionel Messi henholdsvis 56 og 40 kamper på å nå 20 scoringer.

– Erling Braut Haaland er så god at vi bare kan slutte å lete etter nye superlativer. Dette er nivået hans. En av verdens aller beste spisser er norsk, og det må vi forholde oss til, skriver Eurosport-reporter Jonas Moen Rye på sin twitterkonto.

Sendte Dortmund i ledelsen

Etter at Sevilla hadde vært farlig frempå i starten av kampen og presset på for en scoring, var det vertene som først skulle finne veien til nettmaskene. Dortmund-kaptein Marco Reus fant Haaland inni feltet som enkelt kunne sende Dortmund i føringen.

Dortmund tok dermed med seg en 1–0-ledelse inn i garderoben. Men Haaland var på ingen måte ferdig for dagen: Få minutter ut i den andre omgangen tok det skikkelig fyr etter at Haaland økte ledelsen fra ellevemeteren.

Først satte nordmannen ballen i mål på elegant vis. Men grunnet en tidligere hendelse i samme situasjon, ble scoringen annulert og Dortmund fikk straffe istedenfor. Haalands forsøk ble reddet, men reprisene viste at Sevilla-keeper Yassine Bonou var for tidlig ute fra streken. Dermed måtte straffen tas på nytt.

Sevilla-keeperen forsøkte å psyke ut Haaland før straffen, men Dortmund-spissen satte ballen i samme hjørnet – denne gang i mål. Da tok det skikkelig fyr i Sevilla-leiren etter at Haaland skrek Bounou opp i ansiktet.

– Jeg vet ikke hva han skrev, men jeg gjentok bare det samme. Det er karma, sier Haaland til TV 2 om den spesielle hendelsen.

Nesten for Sevilla

Til tross for at Sevilla nå måtte score tre ganger, så det ikke ut som at gjestene hadde gitt opp riktig ennå. Youssef En-Nesyri reduserte fra straffemerket etter 69 minutter, og da samme mann stanget inn 2–2 på overtid, var Sevilla virkelig nære.

Dessverre for gjestene var tiden for knapp til å sette inn dagens tredje og avgjørende scoring for å sikre ekstraomganger. Det betyr at Dortmund er videre til kvartfinalen i Champions League med 5-4 sammenlagt.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *