Viking-treneren frir til styrelederen: Ønsker nye spillere

Vi har et godt lag, men ser etter forsterkninger. Vi mistet Zymer Bytyqi og Ylldren Ibrahimaj, og Adrian Pereira i sommer, så vi ser etter en venstreback og en offensiv spiller.

Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen håper på flere slike øyeblikk denne sesongen. Foto: Alexander Larsen

av Alexander Larsen og Lukas Singdalsen Pettersen

Denne sesongen skal Bjarte Lund Aarsheim lede Viking som hovedtrener etter at Bjarne Berntsen ikke fikk fortsette etter forrige sesong. Ansvaret deler Aarsheim med Morten Jensen, som også var en del av Berntsens trenerteam.

Til nå har kun Kevin Kabran kommet inn dørene på SR-Bank Arena, og supporterne skriker etter forsterkninger til troppen. Til tross for at duoen er fornøyd med troppen, håper den å få inn nye spillere før seriestarten.

Ifølge Nidaros blir seriestarten utsatt fra 5. april til 2. mai, noe som skaper flere utfordringer for Vikings nye trenerduo.

– Det gjør det litt verre, for du legger opp treningen på en spesiell måte for å toppe formen. Det er vanskelig å se hva man trener mot på grunn av at vi heller ikke får spille treningskamper. Vi må takle det, men det blir utrolig deilig om vi får en dato, sier Aarsheim.

Les også: Viking-kvinnene med etterlengtet kamp – møter guttene

SR-Bank Arena var snøfylt under onsdagens trening. Foto: Alexander Larsen.

Et dårlig førsteinntrykk

Duoen fikk stor omtale og oppleve et enormt press da det ble kjent at Bjarne Berntsen måtte forlate klubben, og hans assistenter skulle overta hovedansvaret som en duo. Selv ser de på det som en fordel å dele ansvaret, men de forstår at det kan virke spesielt sett utenfra.

– Vi har jo fått denne jobben og vil ikke la denne sjansen forbi. Vi har noe å bevise, og det ønsker vi å gjøre, sier Morten Jensen.

Aarsheim tilføyer:

– Det kunne vært en fin historie, men nå er det mye følelser og et dårlig førsteinntrykk.

Selv om det er mange av de samme arbeidsoppgavene som trenerduoen har hatt under Berntsens ledelse, legger de ikke skjul på at det er en helt annen hverdag nå enn tidligere.

– Det er en stor forskjell, du kjenner et ansvar på en helt annen måte. Det er en stor ære å være hovedtrener i en så stor klubb. For oss er Viking den største klubben i Norge.

Godt kjent

De ønsker begge å fortsette med filosofien som Berntsen har hatt stor suksess med de siste årene, samtidig som de ønsker å sette sitt eget preg på laget allerede denne sesongen.

De planlegger å endre Berntsens 4–3–3-formasjon til 4–2–3–1. De håper de blir bedre på å beherske flere faser av spillet. Aarsheim mener at Viking slapp inn for mange mål mot etablert forsvar i fjor. De ønsker nå å ha bedre kontroll uten ball.

Derfor er det også en fordel at de allerede kjenner spillergruppa fra tidligere og at de ikke er i tvil om hvilken betydning stormen Viking fikk for Berntsens kontroversielle avgang, har hatt.

 – Det er en helt klar fordel at de kjenner oss fra før og at vi kjenner dem. Hadde det kommet inn en trenerduo fra utsida, hadde det nok vært verre. Og hadde det ikke vært for Morten og at jeg kjenner ham så godt fra før, så vet jeg ikke om jeg hadde turt dette. Vi står sterkere sammen, sier Aarsheim.

Bjarte Lund Aarsheim ønsker sammen med Morten Jensen å sette sitt preg på Viking. Foto: Alexander Larsen.

Det er ikke bare de to, men et helt trenerapparat, mener de selv. Aarsheim beskriver trenerkameraten som uredd, god fotballfaglig og en som byr på seg selv – mens Jensen trekker Aarsheim fram som en Viking-legende.

Seriestarten utsettes

Onsdag meldte Nidaros at seriestarten i Eliteserien ble utsatt, og når Utsnitt snakker med Vikings trenerduo etter at nok en trening er gjennomført, har de ikke blitt kjent med nyheten ennå.

Det siste året har fotballen, i likhet med resten av verden, levd i stor usikkerhet – noe som Jensen mener uansett er en del av treneryrket.

– Den ene uken kan vi slå Real Madrid, og den neste uken kan vi tape mot Hinna. Det er en berg og dalbane, så vi må finne oss et nivå der vi er gode på å takle de utfordringene vi får. Det viktigste for oss nå er å få spille treningskamper. Vi skal være klare til seriestart uansett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *