Fire rogalendinger i Solbakkens tropp

Ståle Solbakken presenterte i dag sin første tropp som Norges landslagstrener til VM-kvalifiseringskampene denne våren. Av hele 31 spillere er 4 av dem rogalendinger, hvor en av dem har fått sitt første uttak på A-landslaget.

Ståle Solbakken presenterte laguttaket på en digital pressekonferanse fredag. Foto: Skjermdump

Av: Lars Trygve Grønstad

Norge skal de neste ukene møte Gibraltar 24. mars, Tyrkia 27. mars og Montenegro 30. mars i VM-kvalifisering. Totalt er det tatt ut 31 spillere i Troppen. Dette er en god del fler enn tidligere uttak. Ståle Solbakken forklarer til NFF;

–Vi har tatt ut en stor tropp, fordi vi har en del koronautfordringer som vi ikke helt vet hvordan vil utarte seg. Derfor har vi tatt med noen ekstra spillere.

–Vi har 20 mann som vi er relativt sikre på, også er det hard konkurranse, små marginer og litt magefølelse på de siste, sier Solbakken.

Rogaland er representert

Rogalendingene Erling Braut Haaland, Birger Meling, Kristian Thorstvedt og Marius Lode er å finne i uttaket. Sistnevnte har fått sitt første uttak på A-landslaget. Midtstopperen fra Bryne har tidligere spilt på U21-landslaget tilbake i 2013, men har i nyere tid spilt fast fra start på Bodø/Glimt laget som har hatt stor suksess de siste årene. Senest da de tok seriegull i fjor med 26 seire på 30 kamper.

Kristian Thorstvedt har også vært å finne i det mye omtalte «nødlandslaget» som spilte uavgjort mot Østerrike i november i fjor. Unggutten signerte for belgiske KRC Genk i januar 2020 etter to solide sesonger i Viking.

Solbakkens tropp kan du se her:

Oversikten er hentet fra NTB.

Målvakter:

André Hansen (Rosenborg), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Sten Grytebust (FC København), Kristoffer Klaesson (Vålerenga).

Utespillere:

Birger Meling (Nimes), Haitam Aleesami (Rostov), Martin Linnes (Galatasaray), Jonas Svensson (AZ Alkmaar), Julian Ryerson (Union Berlin), Kristoffer Ajer (Celtic), Stefan Strandberg (Ural), Ruben Gabrielsen (Toulouse), Stian Gregersen (Molde), Marius Lode (Bodø/Glimt), Leo Østigård (Coventry), Fredrik Midtsjø (AZ Alkmaar), Mathias Normann (Rostov), Morten Thorsby (Sampdoria), Iver Fossum (AaB), Patrick Berg (Bodø/Glimt), Martin Ødegaard (Arsenal), Sander Berge (Sheffield United), Mohamed Elyounoussi (Celtic), Jens Petter Hauge (Milan), Mats Møller Dæhli (Nürnberg), Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), Alexander Sørloth (RB Leipzig), Joshua King (Everton), Jørgen Strand Larsen (Groningen), Kristian Thorstvedt (Genk), Tokmac Nguen (Ferencvaros).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *