Gjenbruk regjerer i Sandnes

I dag er Sandnes sentrum en gullgruve når det gjelder gjenbruksbutikker. 20 mars blir det enda et tilskudd og det åpnes ny butikk på 1000 kvadratmeter. Dette ser konkurrentene positivt på.

I disse dunkene har det blitt levert inn haugevis med klær til den nye gjenbruksbutikken. NLM måtte stenge dunkene en periode på grunn av begrenset lagringsplass.
Foto: Tuva Gorset Kristoffersen

Skrevet av: Tuva Gorset Kristoffersen

– Vi tror at gjenbrukskonseptet er stigende, det ser vi i både Sverige og Danmark. Prosjektet har derfor et stort potensial, selv om det allerede er flere butikker i sentrum. Det blir kastet mye tekstil, og tekstilbransjen er jo pekt ut til en av verstingene i verden, sier Terje Eggebø, styreleder i NLM (Norsk Luthers Misjonssamband) Gjenbruk Sandnes.

Les også: Nå åpner gjenbruksbutikk på 1000 kvadratmeter i den gamle brannstasjonen

Rom for flere

Selv om Sandnes sentrum har mye å tilby når det gjelder gjenbruk, mener andre at tilbudet kunne blitt enda bedre.

Velvet er en av flere gjenbruksbutikker i Sandnes Sentrum. De ser frem til at flere vil etableres her.
Foto: Tuva Gorset Kristoffersen

– Jeg syntes det er bra med mange gjenbruksbutikker i sentrum. Det kunne derimot vært enda mer. Vi kunne også hatt mer mangfold på det som blir solgt brukt. Det er viktig med mange gjenbruksbutikker da det tiltrekker flere folk som er interessert i dette, sier Hilde Gunn Aarskog Sagland fra Velvet i Sandnes.

Inne på Velvet kan en finne både nye og gamle varer. De brukte skattene Hilde Sagland selger har hun selv funnet på egne kjøperunder.
Foto: Tuva Gorset Kristoffersen
Mer bærekraft

– Det er mange som er opptatt av miljøet. Dette har blitt en voksende trend som jeg er sikker på at det vil kommer mer av. Det er derfor viktig at sentrum kan følge kundenes behov, sier Edle Strømland Torkelsen, daglig leder i Sandnes sentrum.

Det er tydelig at eierne ser positivt på bærekraftige butikker i sentrum. Dette er noe også sentrum selv er fornøyd med.

– Bærekraft kan være noe Sandnes sentrum kan satse på videre. Vi er nødt til å henge med. I og med at flere og flere er opptatte av dette, så må vi henge oss på denne trenden, sier Torkelsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *