Oslo Ess fyller Stavanger med musikk igjen

Snart kommer Oslo Ess tilbake til Stavanger. Vokalist, gitarist og frontfigur Åsmund Lande ser frem til en annerledes opplevelse på Folken neste torsdag.

OSLO ESS: Fra venstre: Knut-Oscar Nymo, Åsmund Lande og Peter Larsson. Bildet er fra en konsert på Hamar i 2018.
FOTO: Jørgen Karlsen.

Skrevet av: Jørgen Karlsen

– Det blir noe spesielt å spille foran 100 sittende mennesker, det er ikke slik en Oslo Ess-konsert pleier å være. Det blir et tett møte mellom oss på scenen og publikum, sier Lande.

Bandet ga ut albumet «Pønk, rock og harde kår» tidligere denne måneden. Ti nye låter som alle kan bli spilt for de 100 heldige som rakk å sikre seg billett. Lande kan berolige dem som skulle frykte at de eldre låtene utgår til fordel for det nye albumet. Her skal publikum få i både pose og sekk.

– Det nye albumet varer bare i en halvtimes tid. Det er ikke bestemt om vi skal spille hele albumet eller bare deler av det på konserten i neste uke, men det vil uansett bli med noe fra de tidligere utgivelsene også. Vi pleier å ha som mål at vi skal innom alle platene våre på hver konsert, det gjelder også denne gangen, sier han.

Små forhold og få folk i salen er i utgangspunktet negativt for alle parter på en slik konsert. Likevel kan det også bidra til noe positivt. For eksempel kommunikasjonen med fansen.

– Rent praktisk vil jo noen ting også kunne bli enklere. Om noen i publikum for eksempel skulle ha noen ønskelåter så er det bare rope dem ut, så skal vi se hva vi kan gjøre, sier han

Skal «måke på»

Selv om det kan virke som at alt ligger til rette for en rolig, akustisk og intim konsert, et det kun det siste punktet på den lista som etter planen skal følges fra scenen.

–  Vi har spilt mange akustiske konserter de siste årene, så det føler vi oss litt ferdige med for en stund. Selv om publikum sitter og det kanskje hadde passet bedre enn noen gang å ta det litt ned, har vi bestemt oss for å bare måke på. Det blir full gass, sier frontfiguren.

Han gleder seg til å komme tilbake til oljebyen, og han røper at det er noe spesielt å spille for siddiser.

– Jeg tror Stavanger var det første stedet jeg spilte utenfor Oslo og omegn. Det var på Stavanger Punkrock Festival, rundt 2003. Jeg har mange gode minner fra byen fra da vi reiste dit og spilte den tida. Vi hang en del rundt Vågen i godt vær husker jeg. Vi har også mye kjentfolk i Stavanger, det er et godt rockemiljø der. For meg virker det som om folk fra Stavanger generelt er veldig trivelige og blide, så jeg trives godt der.

Blitt mer voksne

Sist punkrockerne ga ut et helt album var i 2018. Siden da har de fått på plass Håvard Takle Ohr som fast trommis. Lande mener også at bandmedlemmene som har vært med fra starten i 2010 har blitt mer voksne.

– En av oss har fått to barn, en annen har flyttet på småbruk, og jeg har giftet meg. Så man kan vel si at vi har tatt et halvt steg inn i voksenlivet, riktignok ti år for seint, sier 36-åringen.

Pom Poko

I tillegg til Oslo Ess kommer rockebandet Pom Poko til Folken denne kvelden. Lande kan varmt anbefale bandet som ble startet opp i Trondheim i 2016.

– Jeg så en konsert med dem i Oslo en gang, og det var sjukt fett. Så det er bare å begynne å glede seg, sier han.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *