Smittetallene øker – se oversikten

Illustrasjonsbilde: Creative Commons

Skrevet av: Henrik Laursen

Nye smittetall fra FHI viser at det mandag var til sammen 11 personer som testet positivt for korona i Stavanger, Sandnes og Sola. Mens Haugesund hadde rekordhøyt smittetall.

814 stykker testet seg i Stavanger mandag. Seks av de ni smittede i Stavanger er definert som nærkontakter. I tillegg er det en med ukjent smittekilde, en med smitte fra utlandet, mens den siste har blitt smittet på innenlandsreise.

Slik er aldersfordelingen blant de smittede:
0–9 år: 3
10–19 år: 2
20–29 år: 1
30–39 år: 1
50–59 år: 1
70–79 år: 1

I Sandnes testet en mann mellom 30 og 40 år positivt mandag. Han reiste nylig til Norge fra et rødt land. En klasse ved Sørbø skole og en klasse ved Ganddal skole er i ventekarantene. Sola kommune hadde ett nytt smittetilfelle mandag. Denne smitteveien er kjent.

Rekord i Haugesund

I Haugesund er det rekordhøye tall det siste døgnet. Hele 27 nye koronasmittede det siste døgnet er nesten en dobling av mandagens tall, som var 14 smittede.

Det er det høyeste antall smittede registrert på ett døgn i regionsenteret på Haugalandet, melder Haugesunds Avis.

452 personer har testet seg ved kommunens teststasjon i starten av denne uka, melder kommunen i en epost tirsdag morgen. De nye tallene rammer mange.

– Det er over 100 personer i isolasjon per dags dato og et stort antall i karantene, opplyste kommuneoverlegen mandag kveld.

Over 850 nye smittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 865 koronasmittede i Norge. Dette er 37 flere enn på samme dag i forrige uke.

Totalt er nå 81.305 personer registrert koronasmittet her i landet, viser oversikten fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) ved midnatt natt til tirsdag.

Søndag ble det registrert 640 nye smittede. 4,2 millioner koronatester er til nå utført i landet.

443.696 personer har fått første dose av koronavaksinen, og 246.961 personer har fått andre dose, ifølge de siste oppdaterte tallene fra Folkehelseinstituttet (FHI).

I tillegg var det 221 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge mandag. Det utgjorde en økning på 21 pasienter fra dagen før. Til sammen er 640 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Det er ikke alltid mulig å slå fast om pasientene har dødd av eller med covid-19.

Høyeste døgnregistrering i Oslo noensinne

Det er i hovedstaden registrert rekordhøye 367 nye smittetilfeller det siste døgnet, viser tall fra Oslo kommunes egen tallstatistikk. Det er 92 flere enn snittet de siste syv dagene og 74 flere enn samme tidspunkt forrige uke. Dessuten er det 98 flere enn dagen før, da det ble registrert 269 smittede.

Dagen det ble registrert nest flest smittetilfeller i løpet av et døgn i Oslo, var 11. mars. Da ble det meldt om 352 registrerte smittetilfeller det siste døgnet.

De siste to ukene har Oslo kommune registrert 3.525 smittetilfeller totalt. Smitten fordelt på kjønn har de siste 14 dagene vært tilnærmet lik. 1.794 menn har blitt registrert smittet, sammenlignet med 1.711 kvinner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *