Tok overraskende VM-gull, nå satser hun mot OL

Ragne Wiklund nådde alle sine mål denne sesongen. Neste sesong består blant annet av Olympiske Leker i Beijing. Hun avslører at OL er den største drømmen, og nå kan også den gå i oppfyllelse. 

Ragne Wiklund utenfor Sørmarka Arena i Stavanger
Foto: Alexander Larsen

Skrevet av: Alexander Larsen, Hannah Skeibrok og Jørgen Karlsen.

– Før denne sesongen var målene å gå 3000 meter på under fire minutter, 5000 meter på under sju minutter, og jeg ville gå en runde på under 28 sekunder. Jeg så egentlig på det som litt urealistisk. Men det var drømmen, og jeg klarte det, sier Wiklund.

I gjennombrudds-sesongen presterte Wiklund å ta et VM-gull på 1500 meter, samt 4.- plass på 3000 meter.

– Å bli nummer fire var jeg kjempefornøyd med. Det var over min forventning. Det sier jo litt om hvor overaskende gullet som kom noen dager senere var, sier hun.

Gullvinneren som holder til i Stavanger, forteller at hun ikke klarte å nyte øyeblikket da hun sto på pallen hundre prosent. Hun var sjokkert og skjønte ikke at hun faktisk hadde blitt verdensmester. Nå takker hun skøyteløperne hun selv så opp til da hun var yngre, for inspirasjonen, Ida Njåtun, Hege Bøkko og Håvard Bøkko.

– Ja, de har jo vært forbildene mine siden jeg var bitte liten. Det var veldig rart da jeg først kom inn på landslaget for tre år siden og plutselig skulle konkurrere med de som jeg har sett opp til så lenge. Å kunne si at jeg har vært på samme lag som dem er jeg veldig glad for. Det betyr mye at jeg rakk det før de la opp, sier 20-åringen.

Hun fikk sitt første par med klappskøyter da hun var 11 år, men hun har gjennom oppveksten holdt det gående med flere andre idretter parallelt. Mange andre toppidrettsutøvere har hatt en variert barndom, hvor de har drevet med flere idretter. Det som er annerledes i Wiklunds karriere er at hun fortsatt holder det gående med to idretter, i voksen alder. Hun sier selv at hun passer best som individuell utøver, og at det er mye av grunnen til at kombinasjonen skøyter og orientering fungerer så bra.

– Det er skøyter som har mitt fulle fokus og det jeg setter opp mitt treningsprogram etter. Orienteringen gir meg et veldig fint mentalt avbrekk også et godt fysisk grunnlag, så da ser jeg ikke noe poeng i å måtte velge. Jeg kommer til å fortsette med orientering, forhåpentligvis også på et høyt nivå, sier hun.

På spørsmål om hva som blir målene i kommende sesong, svarer hun følgende.

–  Det kommer jo et OL da, som jeg har blitt minnet på ganske mange ganger. Det har alltid vært den store drømmen. Egentlig hadde jeg jo tenkt at målet i 2022 skulle være å komme med til OL, men jeg skal kanskje sette meg noen litt mer offensive mål nå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *