Eksportfinansiering Norge blir ikke flyttet til Stavanger

Skagen Stavanger: Regjeringen har bestemt at Eksportfinansiering Norge blir ikke flyttet til oljebyen. Foto: Henrik Breimyr

Tekst av: Henrik Breimyr

Aktører i Rogaland har kjempet for at de rundt 140 arbeidsplassene skal flyttes til Rogaland. Det er derimot ikke flertall på Stortinget for å flytte det nye Eksportfinansiering Norge og 140 arbeidsplasser fra Oslo til Vestlandet, skriver Stavanger Aftenblad.

Regjeringen har sagt Oslo eller Groruddalen dersom alt skal under ett tak. Ifølge Aftenbladet er det bare Fremskrittspartiet og Senterpartiet som vil ha rundt 140 statlige arbeidsplasser ut av hovedstaden nå. Både Høyre, Ap, Venstre, SV og KrF vil utrede flyttingen nærmere.

Eksportfinansiering Norge er en sammenslåing av Eksportkreditt Norge og Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) som regjeringen ønsker å iverksette fra sommeren av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *