Solbakken kan være uten Haaland i debutkampen

Korona restriksjonene i Tyskland kan sette en stopper på Haaland spill i Ståle Solbakkens første kamper som ny landslagsjef.

Erling Braut Haaland er en av verdens aller beste spisser. Nå må kanskje Solbakken klare seg uten «oksen fra Jæren». Foto: Hentet fra Creative Commons

Skrevet av: Henrik Breimyr

Erling Braut Haaland har vært i storform i år. Nå står han og fire andre norske proffer som spiller i Tyskland, i fare for å miste den nye landslagssjefen Ståle Solbakken sin første kamp i VM-kvalifiseringen. NFF har fortsatt ikke gikk opp håpet om å få dem med. Dette melder NTB.

Strenge tyske koronarestriksjoner

Dagens tyske koronarestriksjoner gir ikke noe unntak fra innreisekarantene på 14 dager etter opphold i Storbritannia ,eller britiske oversjøiske territorier som Gibraltar. Det betyr at Solbakken kan måtte klare seg uten Haaland (Borussia Dortmund), Alexander Sørloth (RB Leipzig), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Julian Ryerson (Hertha Berlin) og Mats Møller Dæhli (Nürnberg).

«Nei, for tiden er situasjonen at vi ikke kan regne med å få spillere bosatt i Tyskland med til første kamp mot Gibraltar», skriver toppfotballdirektør Lise Klaveness i Norges Fotballforbund i en tekstmelding til NTB.

Spisser i form

Haaland satte nylig rekord som raskeste spiller til 20 champions League mål noensinne, og har i over ett år bøttet inn mål for Borussia Dortmund. Alexander Sørloth har levert 4 målpoeng på Red Bull Leipzig sine 5 siste kamper etter en trå start.

– Det er derfor vi har med 30 spillere, da må eventuelt andre spillere score målene våre, sier ny landslagssjef Ståle Solbakken til NTB.

Ingen klarsignal

Tysklands fotballforbund jobber for å få unntak for Bundesliga spillere, men de har heller ikke fått klarsignal.

«Det er med andre ord svært usikkert om vi får med spillere fra Tyskland til den første kampen. Vi venter også på bekreftelse fra franske myndigheter om å få innvilget unntak fra innreisekarantene», skriver Klavenes til NTB.

Stavanger gutt rammes også

Birger Meling fra Stavanger er tidligere Viking spiller og nåværende Frankrike-proff i Nimes. Onsdag besluttet de franske toppklubbene at de ikke vil slippe utenlandske spillere til landskamper som spilles i land utenfor EU.

To muligheter

Ifølge toppfotballdirektør Klavenes er det to muligheter for at Haaland og co. blir klar til premierekampen i VM-kvalifiseringen:

* Får innvilget unntak på én eller flere enkeltsøknader

* At reglene generelt i Tyskland blir endret i løpet av de nærmeste dagene.

Norge møter Gibraltar 24. mars på Victoria Stadium i Gibraltar. Deretter venter Tyrkia til «hjemmekamp» i spanske Malaga 27. mars. Oppgjøret spilles der på grunn av norske restriksjoner. Tre dager senere er det Montenegro i Podgorica.

Det har over tid vært høyt smittetrykk i Montenegro, men Klaveness sier at innreise derfra «hittil har vært OK i alle stater» i Tyskland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *