Nakstad ber om mer tid

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier det er viktig å ta seg tid til å komme til bunns i spørsmålene om AstraZeneca-vaksinen. Dette melder NTB.

Assisterende direktør i Helsedirektoratet, Espen Rostrup Nakstad. Foto: Finn Oluf Nyquist

Skrevet av: Henrik Breimyr

Folkehelseinstituttet og Legemiddelverket vil foreløpig ikke starte opp igjen vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen. Det til tross for at EUs legemiddeltilsyn (EMA) gir vaksinen grønt lys. Helsedirektoratet er enig i vurderingene til FHI og Legemiddelverket. 

– Vi er enige med legemiddelverket og FHI om at det er behov for mer tid til å undersøke eventuelle sammenhenger mellom vaksinen og de rapporterte hendelsene. Det er viktig å komme til bunns i dette fordi det er svært alvorlige sykdomstilstander det dreier seg om, sier Nakstad til NTB.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *