Studenter frykter avlyst påske, igjen

Studenter har en usikker fremtid i vente, og den kommende ferien kan fort endre seg. Det skyldes mutasjon av korona viruset som har økt smittetallet kraftig.

Leder av StOr, Philip L. Jamissen forstår frustrasjonen studentene opplever, men har ikke et klart svar på hvordan påsken kommer til å bli. Foto: Philip L. Jamissen.

Av Herman Omland 18.03.2021

– Det er jo anbefalt med minst mulig reising, men man må også se på det sosiale behovet studentene har. Spesielt de som bor alene og ikke har fått muligheten til å få seg et stort vennenettverk her i byen. Jeg tror det er viktig for studentene å få et lite avbrekk fra å sitte på hybelen sin, og at det kan være sunt å komme en tur hjem til familien, sier Philip L. Jamissen som er leder av Studentorganisasjonen ved Universitetet i Stavanger.

Jamissen tror studentene begynner å føle seg ferdige med å leve et studieliv fylt med usikkerhet. I tillegg tror han at mange har sett seg lei av å bytte mellom digital og fysisk undervisning selv om han forstår at de tiltakene som er blitt gjort har vært nødvendig.

Beredskapssjef har ingen fasit

Nylig var det ett år siden Norge stengte ned, som en følge av pandemien. Ett år senere er kampen fortsatt stor. Forskjellene fra da til nå er at vaksiner blir produsert, men også flere muterte versjoner av viruset som truer påskeferien. 

-Vi kan ikke bruke tiltak for å forebygge smitten dessverre. Det vi kan gjøre er å komme med tydelige anbefalinger om hvordan innbyggerne skal forholde seg, sier Torstein Nielsen som er beredskapssjef ved Stavanger kommune.

Situasjonen er ikke alvorlig nok for nye tiltak

Nielsen mener at dersom de ser en rask endring i hvor mange som blir smittet, blir de nødt til å iverksette flere og strengere tiltak. Universitetet i Stavanger har allerede opplyst om at første uke etter ferien kommer til å bli digital. Samtidig forklarer han hvordan beredskapsteamet har et tett samarbeid med Universitetet i Stavanger hvor de diskuterer smittesituasjonen.

Beredskapssjef ved Stavanger Kommune, Torstein Nielsen som forklarer den nåværende smittesituasjonen. Foto: William Hansen Nymoen

Beredskapssjefen frykter hvordan påsken kommer til å påvirke smittebildet, og han tror ikke det bare er studenter som skal ha skylda dersom det kommer et utbrudd. 

-Så langt har vi ment at smittesituasjonen i Stavanger og Nord-Jæren ikke tilsier at vi skal ha så strenge tiltak som det vi har i nordfylket nå, kommenterer Nielsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *