Haaland tilbake til Manchester

I dag ble det klart hvilke lag som skal møte hverandre i kvartfinalene og semifinalene av årets Champions League. Haaland og co. trakk Manchester City, gamleklubben til faren Alf-Inge Haaland.

Erling Braut Haaland. Foto: Wikimedia Commons

Av Andreas Vikøren

Erling Braut Haaland var den avgjørende faktoren i 8-delsfinalen da Borussia Dortmund slo ut den spanske klubben Sevilla. Jærbuen scoret 4 av 5 mål da de tyske kjempene slo spanjolene 5-4 sammenlagt. Tyskerne tok seg dermed videre til neste runde av europasluttspillet. Fotballekspert og TV2 kommentator Petter Myhre fulgte trekningen tett og har dette å si om Dortmunds trekning:

– Manchester City er ganske store favoritter i mine øyne, det samme gjelder Chelsea. De andre kampene er åpne. Alle lag som har kommet til en kvartfinale har selvfølgelig en mulighet til å vinne, men jeg synes det er flere lag som i utgangspunktet er bedre enn Dortmund av de lagene som er igjen så sjansen er veldig liten, skriver han i en mail til utsnitt.

Utrolig imponerende

Han mener også at tyskerne bør takke nordmannen for avansement, siden det slettes ikke er sikkert at det hadde gått uten han. 

– Haalands presentasjoner har vært fantastiske så langt i år. Uten Haaland hadde ikke Dortmund vært i en kvartfinale. Jeg er utrolig imponert. Han er klubbens beste spiller denne sesongen. Dersom han fortsetter å levere på nivået han har gjort til nå kan han kanskje bli det i Tyskland og Champions League også, fortsetter han. 

Kan overraske igjen

Det første møtet mellom Haaland og engelskmennene vil spilles 6 april. Returkampen vil spilles uken etter. Vinneren av kampene sammenlagt vil møte enten FC Bayern München eller Paris Saint-Germain FC som begge var fjorårets finalister. 

Myhre tror han Haaland vil få muligheter til å overraske mot Manchester City, ettersom engelskmennenes spillestil vil være godt tilpasset nordmannens styrker.

– Jeg tror kampbildet vil passe Haaland bra da City liker å ha mye ball og stå høyt med laget, noe som vil gi Haaland mye rom å kontre i. Han er veldig dyktig til å time løpene sine og er farlig rask. Så blir det spennende å se om Håland fortsetter å levere varene, forteller fotballeksperten.

Verst tenkelige motstander

Marcus Jenssen Olsen, medieansvarlig ved Borussia Dortmunds norske supporterklubb har troen på tysk seier, men tar ingenting for gitt før møtet med engelskmennene. 

– (Manchester) City og Bayern (Munchen) var nok de verste vi kunne ha fått. Så det blir en veldig spennende kamp. (Manchester) City er en forferdelig god motstander og et lag som har hatt grei medvind hele sesongen. Dette er sånn sett den største hindringen vi må igjennom, forklarer Olsen. 

Han tror ikke det vil ha noe særlig å bety at Alf-Inge Haaland har spilt for Manchester City. 

– Alf-Inge spilte i City i noen år, men utover det så har ikke Erling noe tilknytning til City. Vi har møtt dem før og slått dem på både borte og hjemmebane, så vi vet hvilken type motstander det er vi møter, fortsetter han. 

De andre kampene i trekningen ble som følger:

FC Porto v Chelsea FC

FC Bayern München v Paris Saint-Germain FC

Real Madrid CF v Liverpool FC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *