Norge tap i OL-kvalifiseringen: Montenegro med 28-23-seier

De norske håndballjentene er i kjempetrøbbel i OL-kvalifiseringen etter 23-28-tap mot Montenegro. Vertslandet ledet nesten hele kampen. Dette melder NTB.

Nå er bare seier mot Romania godt nok skal det bli OL på håndballjentene. Foto: NTB

Tekst av: Henrik Breimyr

Norge møter Romania lørdag, og bare seier er trolig nok til å opprettholde norsk håp om OL-plass. Selv ikke det behøver å være tilstrekkelig.

Avgjørelsen, målforskjellen styrer kanskje utfallet, kan komme til å falle først når Montenegro spiller mot rumenerne søndag. De mange norske baklengs scoringene kan bli kostbare. Dersom Norge slår Romania, kan alle lagene havne på to poeng. Og hvor mye vil Montenegro legge i oppgjøret søndag?

Sist helg ble Kroatia slått ut med tilsvarende forutsetninger. Frankrike la ikke all verden i oppgjøret mot Portugal og tapte. Det gjorde at kroatene ikke kom med i OL.

Bakpå

Etter Nora Mørks straffescoring til 1-0 havnet det norske laget i kjempetrøbbel. Montenegro traff på omtrent alt i vel ti minutter. Det gjorde at Norge lå under 4-9 og 5-10.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson byttet ut flere av spillerne etter snaut 13 minutter. Det ga effekt. Katrine Lunde erstattet Silje Solberg i målet. Det bidro til at den montenegrinske uttellingsprosenten stupte fra vel 80 til snaut 60. Norge bommet på mange store sjanser, men kom seg likevel opp på 12-13 ved pause.

Stakk fra

I starten av andreomgangen forsvant Montenegro unna med en gang og opp i 19-14-ledelse. Det ble også til 20-15 og 21-16. Det så ille ut for de norske europamesterne fra i fjor. Montenegro scoret omtrent på alt i innledningen av 2.-omgangen. Det tok et kvarter før Norge fikk sin første redning etter pause.

Vertsnasjonen leverte en meget sterk kamp og var i føringen så godt som hele veien foran nesten tomme tribuner i Podgorica. Norge misbrukte en rekke muligheter også den siste halvtimen og kastet også bort mange baller unødvendig.

OL-turneringen spilles i tidsrommet 25. juli – 8. august. Det er høyst usikkert om Norge får være med.