Sandnes IBK går for gull

Andreas Pedersen setter inn 7-1 til Sandnes innebandy klubb (IBK) til stor jubel i fullsatt hall.
Foto: Kevin Hansen

Sandnes IBK slo Harstad 13-5 i helgen og ender på tredjeplass i serien. Nå venter Sveiva i sluttspillet og laget har tro på å nå årets finale.

Av Kevin Hansen

— Nå går vi for finale, det blir feigt å si noe annet, sier Sandnes trener Trond Skjørestad Vervik.

Med tredjeplass og bronsemedalje står nå Sandnes med fem strake seiere. Sandnes har bygget opp en stor tropp med gode enkeltspillere og et godt samhold som er sultne på gull. En av dem som har høye ambisjoner er Samiel Fsesha, lagets mestscorende spiller i år.

— Jeg ser fram mot sluttspillet og mine ambisjoner nå er gull, sier Fsesha.

Strålende fornøyd

Før sesongen hadde klubben ambisjoner om å være med i toppen av tabellen, de hentet blant annet Samiel Fseha fra den svenske klubben Salem. Nå har resultatene vist seg, og klubben gjør sin beste plassering siden opprykket i 2015.

Samiel Fsesha scoret 2 mål, her er han i aksjon foran Harstad målet.

— Vi er veldig fornøyde med tredjeplass. Målet var topp fire før sesongen. Vi startet sesongen bra, så tapte vi noen kamper. Da mistet vi troen, men nå etter jul har vi spilt bra og bare tapt en kamp, sier Vervik.

Nå er det sluttspillet som gjelder og en av de største konkurrentene i sluttspillet er Tunet IBK. Tunet har vunnet alle kampene i serien og har ikke tapt en kamp på to år. Likevel er laget optimistisk på seier.

— Vi spilte jevnt mot Tunet mesteparten av kampen sist gang og vi manglet noen av våre beste spillere før kampen. Så vi går inn i sluttspillet med troen på at vi kan slå alle, sier Vervik.

Jesper Pär Engström ble kåret til lagets beste spiller etter kampen, og er klar på at sluttspillet blir tøft. Han trekker frem at laget spiller bra for tiden og er i form, så det er avgjørende hvordan de gjør det på banen de neste ukene.

— Mine prestasjoner på banen er ikke så viktig for meg, all fokuset mitt er på sluttspillet og at vi klarer å prestere da, sier Jesper Pär Engström.

Økonomisk valg

Etter kampen kunne Sandnes velge sin neste motstander for kvartfinalen. Det sto mellom helgens motstander Harstad og Sveiva. Da måtte klubben tenke økonomisk ovenfor lettest motstander for å spare store summer.

Her i Hanahallen spilles Sandnes sine to første hjemmekamper mot Sveiva.

— Sveiva er det beste laget, men det mye lettere for oss å reise til Oslo og vi sparer mye penger ved å velge dem ovenfor Harstad, sier Vervik.

Kvartfinalene spilles fra 8. til 20. mars, det spilles i et best av fem-format. Sandnes spiller sine to første kamper på hjemmebane i Hanahallen mot Sveiva. De to andre spilles i Oslo. Hvis det blir 2-2 spilles den avgjørende kampen i Sandnes.