Sjefsredaktøren med kjærlighet for Russland og bøker

Tom Hetland har lagt bak seg en 25 år lang karriere i journalistikken. Med et hektisk arbeidsliv er det få tegn til at den tidligere sjefsredaktøren har pensjonert seg. Hans kjærlighet for bøker, og kunnskap om Russland, er det få som kan matche.

Skrevet av: Mats Pfister

Hetland var sjeldent begavet i ung alder, og kunne lese allerede som fireåring. Siden den tid har han igjennom sitt 66-årige liv lest og anmeldt en mengde bøker. Som journalist under den kalde krigen, var Hetland ofte i Sovjetunionen for å dekke den politiske situasjonen. På loftet har han laget et Russlandbibliotek, med litteratur og minner fra journalistikken. I dag er Tom Hetland aktuell med foredraget «Norge og Russland – Så nære og så fjerne». Som ekspert på området, er det lite som gleder han så mye som å slå av en prat om temaet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *