Sykehuset i Haugesund utsetter operasjoner

Sykehuset i Haugesund, Odda og Stord utsetter alle planlagte operasjoner. Dette gjøres for å kunne ta imot flere koronapasienter.

Foto: Karl Johan Stensland/Wikimedia Commons

Tekst av Simon Elias Bogen

Siden i går har ytterliggere en person blitt innlagt på sykehuset i Haugesund. Nå er det åtte totalt. I tillegg ligger èn person innlagt med koronavirus på Stord Sykehus. Koronapasienten på Stord er den første på flere uker, opplyser helse fonna i en pressemelding.

Den reduserte aktiviteten ved sykehusene i Haugesund, Stord og Odda vil fortsette til over påske.

– Vi er inne i en fase der det er nødvendig å redusere aktiviteten. Det meste av planlagt kirurgi ved alle tre sykehusene i foretaket blir utsatt, men blant annet pasienter med mistanke om kreft og barn under 18 år blir skjermet, sier administrerende direktør Olav Klausen i Helse Fonna.

– Jeg er lei meg for at vi må redusere tilbudet til pasientene våre, men vi må nå forberede oss på å ta imot mange flere pasienter med covid-19 både på vanlige sengeposter og på intensivavdelingene, sier han.

Det melder NTB

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *