Stavangertalentet får drømmestipendet 2022 

Bilde fra utendørsforestillingen av «Driv Kollektivet» vist i sommer. Foto: Privat

Drømmestipendet 2022 gikk til Hanne Kristine Jensen. Det er et stipend som skal inspirere og bidra til å realisere unge kunstneres drømmer. Stipendet er på hele 30 tusen kroner. 

Av: Sunniva S. Møllerløkken 

-Å få drømmestipendet er først er først og fremst en stor anerkjennelse, det betyr at noen har tro på det jeg gjør og det er en god følelse, sier Jensen. 

Hanne Kristine Jensen er fra Stavanger og har danset både på Stavanger kulturskole, gått danselinjen på Stavanger katedralskole og tatt bachelor i dans ved Universitet i Stavanger (UiS).  Hun var ferdig på UiS våren 2021 og har det siste året jobbet som freelancer, både som dansekunstner og skaper. 

-Året som freelancer har vært fint, selv om det ikke er noen som står klare med jobber når du er ferdig akkurat, ler Jensen. 

Økonomisk trygghet

Stavangerjenta forteller at drømmestipendet også bidrar til litt mer økonomisk trygghet. Arbeidslivet hennes er som regel prosjektbasert og pengene kommer derfor godt med.

-Ofte vet jeg ikke hva jeg skal gjøre neste, og det er jo det som er gøy! Ingen dager er like. Likevel er det fordeler og ulemper, det ligger jo en viss usikkerhet der hele tiden, fortsetter Jensen. 

Pengesummen blir utdelt til 50 unge kunstutøvere hvert år, og konkurransen om å motta denne anerkjennelsen er stor. I år var det hele 470 nominerte.

Dansens rolle i samfunnet

Jensen forteller at det var viktig for henne å være ærlig i søknaden hennes. Hun skrev om noe som interesserer henne, nemlig dansens plass i samfunnet. Hun ønsker at dansen skal være mer tilgjengelig for folket. 

– Det at noen har lest det jeg tenker om teamet og at de synes det er like viktig som meg. Det er stort, sier Jensen.

Drømmestipendet er et samarbeidsprosjekt mellom Norges kulturskoleråd og Norsk tipping. Stipendet er også en måte å synliggjøre kommunens arbeid for unge kunst-og kulturutøvere. 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *